BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bayat ekmek sattı köşeyi böyle döndü

Amerika'da fırınlardaki bayat ekmekleri toplayan 87 yaşındaki iş adamı şimdi hatırı sayılır bir servetin sahibi oldu.

Abone ol
Meyer Luskin girişimde sınır tanımayan bir işadamı. 87 yaşındaki deneyimli iş adamının şirketi bayat ekmek satışı yapıyor. Luskin bayat ekmek satarak milyon dolarların sahibi oldu.
 
Meyer Luskin girişimde sınır tanımayan bir işadamı. 87 yaşındaki deneyimli iş adamının şirketi Scope’s Dried Bakery’nin (SDB)  bayat ekmek satışı yapıyor. SDB'nin değerinin 1 milyar dolara yaklaştığı söyleniyor.
 
ABD’de kurallar son derece net. Fırınlar ellerinde kalan bayat ekmekleri evsiz insanlara veremezler. Veya kimseye bu ekmekleri satamazlar. Sadece yetkili olan firmalar gelip bu ekmekleri toplayabilir.
 
Celebtriy Net Worth'ün haberine göre Bayat ekmekleri toplayan firmalar ise ekmekleri hayvan yemi olarak dönüştürüp çiftçilere satıyorlar. İşte Meyer Luskin bu fırsatı iyi değerlendirmiş. Luskin’in ABD çapında 12 bayisi var ve fırınlardan bayat ekmekleri toplayıp hayvan yemine dönüştürüyor.
 
Luskin ise bayat ekmek işinden elde ettiği para ile California’da ultra lüks bir malikanede oturuyor. Malikanenin değerinin 12 milyon dolar olduğu konuşuluyor. Luskin aynı zamanda hayırsever kişiliği ile de tanınan bir işadamı. Geçen yıl yaşlı kurt California Üniversitesi’ne 100 milyon dolar bağış yaparak adından sıkça söz ettirmişti.