BIST 9.569
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.473,69
HABER /  POLİTİKA

Battal İlgezdi kimdir eşi ve ailesi hakkında bilinmeyenler

İçişleri Bakanlığı'nın görevden aldığı Ataşehir Belediye Başkanı CHP'li Battal İlgezdi kimdir? Milletvekili olan eşi Gamze Akkuş İlgezdi hakkında bilinmeyenler neler? İşte detaylar...

Abone ol

Ataşehir Belediye B aşkanı CHP'li Battal İlgezdi ve CHP'den Milletvekili olan eşi Gamze Akkuş İlgezdi hakkında bilinmeyenler neler? İşte yanıtı...

BATTAL İLGEZDİ KİMDİR?: 11 Mart 1959 tarihinde Malatya'da doğan Battal İlgezdi, İlkokulu Malatya'da okudu. Daha sonra ailesi ile birlikte İstanbul'a taşındı ve ortaöğrenimini burada tamamladı. Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun olan Battal İlgezdi, aile şirketlerinde görev alarak ticaret hayatına atıldı.

Öğrencilik yıllarında başlayan siyaset yaşamını 1984 yılında SODEP'de sürdürmeye başladı. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi saflarına katıldı ve yedi yıl İstanbul Ümraniye İlçe Başkanlığı görevini sürdürdü. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul İl Sekreterliği görevlerinde aktif siyaset yaptı ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunda da görev aldı.

29 Mart 2009 Yerel Seçimlerine CHP'den Ataşehir Belediye Başkan Adayı olarak katılan Battal İlgezdi, seçimi kazanarak yeni ilçe olan Ataşehir'in ilk belediye başkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde yeniden seçilen Battal İlgezdi, Ataşehir’in iki dönemdir Belediye Başkanlığını yapıyor.

Evli olan Battal İlgezdi Fransızca biliyor.