BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.436,44
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Batmanlı öğrencilere ücretsiz dershane

Batman'da eğitimdeki başarının yükselmesine büyük katkı sağlayan 'Hedef İlk 15 Projesi' bu yıl da kabul edildi.

Abone ol

Proje ile dershaneye gitme imkanı olmayan dar gelirli 2 bin SBS ve bin ÖSS öğrencisi sınava hazırlanma imkanı bulacak.


Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı tarafından tekrar kabul edilen 'Hedef İlk 15 Projesi' Batman'da öğrencileri sınava hazırlayacak. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan proje dershane müdürleri, okul müdürleri ve sendika temsilcilerinin görüşleri ve fikirleri göz önünde bulundurarak şekillendirdi. Proje, ekonomik anlamda sıkıntı yaşayıp dershaneye gitme fırsatı yakalamayan tüm öğrencilere sınavlara hazırlanma fırsatı sağlıyor.


SBS'ye hazırlanan öğrenciler belirlenen okullara, orta öğretim kurumları 4. sınıfında okuyan öğrenciler, 2009 ve 2010 yılında mezun olan öğrenciler ise mezun oldukları okula başvurarak projeden faydalanabilecek. Yapılacak olan değerlendirme ve sınav sonrasında bin öğrenci dershanelere gönderilecek. Kalan öğrenciler Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılacak kurslara katılacak.

Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan değerlendirme toplantısında konuşan Vali Ahmet Turhan, "Hedef İlk 15 projesinin geçen yıl başarı ile tamamlanarak ülke genelinde hak ettiği bir sonuç elde etmiştir. Başarı ekip işidir. Proje başarılı bir şekilde devam etmiştir. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da projemiz en iyi şekilde yürütülecektir. Geçen yıl proje kapsamında başarı gösteren ve başarıda emeği geçen tüm personeli tebrik eder, başarıların devamını dilerim." dedi.
Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa ise projenin SBS ayağının okullarda uygulanmaya başladığını, orta öğretim kısmının ise bu yıl dershanelerde uygulanmaya devam edeceğini söyledi.
Bu yıl proje kapsamında 2 bin SBS, bin orta öğretim öğrencisine ulaşmayı hedeflediklerini belirten Akboğa, "Geçen yıl proje kapsamında dershanelerden 782 öğrenci faydalanmıştır. Bu öğrencilerden 758'i Ön Lisans ve Lisans programına yerleştirilecek puanı almıştır. Tüm bu yapılanlar eğitimde başarıyı yakalamakta önemli bir faktör olmasının yanında, tüm Batmanlıların gözünde eğitimde farkındalığı sağlamıştır." şeklinde konuştu.