BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.410,52
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Batman'daki 30 bin Kürt sığınmacının sırrı

AK Partili Mehmet Emin Ekmen, PKK'nın Suriye kolu uzantısı PYD ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Türkiye'yi suçlayan PYD'nin Suriye'de neler yaptığını anlattı.

PYD'nin 12 Kürt grubu tasfiye ettiğini söyleyen Ekmen, geçen yıl PYD zulmünden kaçıp Batman'a sığınan 30 bin Kürt mülteci olduğunu açıkladı.

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve eski Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N 1K programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hükümetin Suriye Kürtlerine dair politikasının olmadığı iddiasına tepki gösteren Ekmen, konuşmasına şöyle devam etti:

DAVUTOĞLU ERBİL'DE 12 KÜRT GRUBUNA SÖYLEDİ

2012 yılında sayın Davutoğlu, sayın Çelik Erbil'de 12 Kürt grubunu toplayarak şunu konuştu. Arkadaşlar bunun içinde PYD de vardı. 'Biz Suriye kürtlerinin Suriye'nin özgürleşmesinden pay almasını istiyoruz kabul ediyoruz.' Sayın Davutoğlu'nun Esad ile yaptığı son konuşmalarından biri Suriyeli Kürtlere kimlik verilmesidir. Kimlik dediğimiz siyasal hukuksal değil elimizdeki cüzdan olarak verilmesidir. 

PYD ESAD'A YASLANIP 12-14 KÜRT GRUBUNU TASFİYE ETTİ

Ama ne oldu PYD Esad'a sırtını döndü. Mişel Temo'nun öldürülmesinden başlayarak devam eden süreçte tıpkı 1975 ile 85 arasında Apocuların Türkiye'deki bütün Türkiye'deki Kürt gruplarını tek tek tasfiye etmesi gibi Sayın Tan'ın kitaplarından okuduğumuz hususlardır bunlar. PYD 12-14 Kürt grubunu tasyfiye etti. Ne Barzanici bıraktı ne İslamcı bıraktı, ne liberal bıraktı ne marksist Kürt grupları bıraktı. Batman'da 30 bin Rojovalı insan var. Son olaylardan önce geçen yıl gelen. Bunlar PYD'nin zulmünden kaçarak gelen insanlar. 

TÜRKİYE ÖSO'YA YARDIM ETTİ

Şimdi Türkiye PYD'ye diyor ki. Salih Müslim'i Ankara'ya çağırdı. Bir fırsatçılık yapıp oradaki Kürt muhalefetini yok etme. iki Esad ile işbirliği yapma. Üç Özgür Suriye Ordusu gibi yumuşak muhalefetle işbirliği yap. Bugün ÖSO IŞİD'e karşı YPG ile savaşıyor. Türkiye'nin IŞİD'e karşı tek bir silah verdiği ispat edilemez. Ama Türkiye diğer muhalefete her türlü yardımı yapmıştır. Bunu da inkar etmiyoruz gurur duyuyoruz. 

BÖYLE DURUMDA TÜRKİYE'NİN ELBETTE KARŞI REZERVLERİ OLUŞACAKTIR

Mesele şudur Esad ile işbiriliği yaparak diğer muhalefeti yalnız bırakır diğer yandan kendi içindeki Kürt muhalefeti temizlerseniz Türkiye'nin size karşı elbette bazı rezervleri oluşacaktır. Bunların konuşularak geçiştirilmeden konuşularak bir çözüme kavuşturulması gerekir. "

OLAYLARIN BAŞLAMASINDAN 1 GÜN ÖNCE PYD BARZANİ'YE YAKIN KİŞİLERİN EVLERİNİ BASTI

Programın konuklarından Kürt yazar Ümit Fırat da PYD'nin faaliyetlerine ilişkin çarpıcı bir ayrıntıyı böyle anlattı:

"Olayların olduğu günün bir gün öncesinde PYD'ye bağlı asayiş birlikleri gittiler Suriyeli Kürt yerleşim alanlarında aynen Barzani'ye yakınlığıyla bilinen birtakım insanların evlerini bastılar. Yani politik tolerans orada da yok bizde de yok. Benim gibi düşüneceksin, düşünmüyorsan karşı taraftasın gibi bir yaklaşım var. Bugün yaratılan zihniyet budur. "

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekmen, Türkiye'de az buçuk islami cereyanları bunların beslendiği kaynakları bilen hiç kimse ışid gibi vahhabi selefi örgüt ile ak parti'nin beslendiği geleneği örtüştüremez.