BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  GÜNCEL

Batman'da vahşi namus cinayeti!

Batman'da kız kardeşinin, cep telefonuyla mesajlaşmasına kızan Kasım Demirtaş, sopayla dövdüğü kız kardeşine su dökerek elektrik verdi. Emine Demirtaş olay yerinde hayatını kaybederken Kasım Demirtaş tutuklandı.

Abone ol

BATMAN'da, tabela ressamı Kasım Demirtaş, aileden habersiz cep telefonu kullanıp arkadaşlarıyla mesajlaştığını öğrendiği kız kardeşi 17 yaşındaki Emine Demirtaş'ı iddiaya göre sopayla dövdükten sonra vücuduna elektrik vererek öldürdü.

Olay, Batman'ın Huzur Mahallesi'nde 4 gün önce meydana geldi. Evli olan ancak annesi babası ve kardeşleriyle oturan Kasım Demirtaş, aile arasında 'Kübra' dedikleri kız kardeşi Emine'nin aileden habersiz cep telefonu kullandığını ve arkadaşlarıyla mesajlaştığını öğrendi. Kardeşinden telefonu alan Kasım Demirtaş, kimlerle mesajlaştığını öğrenmek istedi. Kapalı olan telefonu açamayan Demirtaş, şifreyi öğrenmek istedi ancak Emine şifreyi vermedi.Dövdü, elektrik verip öldürdü.

SOPAYLA ÖLESİYE DÖVDÜ

Kasım Demirtaş tekme tokat dövdüğü kardeşi Emine'nin yine de şifreyi vermemesi üzerini iyice sinirlendi bu kez sopayla dövmeye başladı. Aldığı darbelerle Emine yere yığılıp bayıldı. Kasım Demirtaş bu kez su döküp ayıltmak istediği kardeşi hareket etmeyince 'şok' uygulayacağını söyleyerek prize taktığı bir kablo ile genç kızın vücuduna elektrik verdi. Emine Demirtaş hareket etmeyince de 112 Acil Servisi arayıp yardım istedi. Gelen sağlık ekibi öldüğünü belirlediği Emine Demirtaş'ın vücudunda dayak izlerini görünce polise haber verdi.Gözaltına alınan Kasım Demirtaş ifadesinde kardeşi Emine ile cep telefonu yüzünden tartıştığını, şifreyi vermeyince sopayla dövdüğünü, yere düşünce ayıltmak için üzerine su döktüğünü ardından prize taktiği kabloyu ayaklarına 5- 6 kez değdirerek elektrik verdiğini itiraf etti. Amacının öldürmek olmadığını ve korkutmak istediğini belirten Kasım Demirtaş, ifadesinde şöyle dedi: "Kız kardeşim başka kişilerle görüştüğünü ve telefon kullandığını öğrendim. Telefonu aldım, mesaj içeriklerine girmem için şifreyi vermemesi nedeniyle sinirlenerek olayı gerçekleştirdim. Yaklaşık bir ay önce Bünyamin adlı şahıs bana mesaj göndererek, kardeşimin kötü yollarda olduğunu, başkaları ile görüştüğünü söyledi. Bu sebeplerden ötürü kız kardeşimin başkaları ile görüştüğüne ve bizden habersiz telefon kullanmasına kızdığım için olayı gerçekleştirdim. Amacım korkutmaktı."

BABA-OĞUL TUTUKLANDI

Kasım Demirtaş, olayda gözaltına alınan babası Mahsun Demirtaş'ın ve diğer aile fertlerinin hiç bir ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü. Kasım Demirtaş, "Ben kardeşimi dövüp telefonu alınca, babam da evce gelmişti. Babam bana, 'Dikkat et kafasına gitme fazla incitme' dedi. Ben de tamam deyince babam bana güvendi ve işe gitti" dedi.

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen baba oğul Kasım ve Mahsun Demirtaş, cinayet suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Telefon kullandığı ve mesajlaştığı gerekçesiyle ağabeyi tarafından dövülüp vücuduna elektrik verilerek öldürülen Emine Demirtaş'ın cenazesi, otopsinin ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.