BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Batman'da çöp gerginliği sürüyor!

Batman Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından biriken çöpler için belediye işçileri de istifa edince kentte büyük çöp yığınları oluştu. Valilik, çöpler için başka kurumlardan görevli takviye etti.

Abone ol

BATMAN'da kayyum gerginliği! Batman Belediyesi'nin temizlik işçilerinin iş bırakması üzerine valilik, çöpler için İl Özel İdaresi ve Karayolları ekiplerini görevlendirdi. Şehirde gerginlik yaşanması üzerine ekipler, polis eşliğinde çalıştı.

İçişleri Bakanlığı’nca Kanun Hükmünde Kararname ile kayyum atanan Batman Belediyesi’nin temizlik işçileri iş bırakmış, bunun üzerine valilik tarafından İl Özel İdaresi ile Karayolları 97. Şube Şefliği’ne bağlı ekipler çöpleri toplama işiyle görevlendirilmişti.

POLİS NEZARETİNDE TEMİZLİK

Önceki gün çalışmaları sürdüren ekipler, Meydan Mahallesi Gülistan Caddesi’nde bir grup tarafından engellenmeye çalışılmıştı. Grup, hakaretler yağdırdığı ekiplere daha sonra taşla saldırmıştı. Dün ise kentteki temizlik çalışmaları Emniyet Müdürlüğü’nce görevlendirilen polis ekipleri eşliğinde yapıldı.

Temizlik ekipleri, polisin zırhlı araçlarla önlem almasının ardından kentteki çöpleri kaldırdı.