BIST 9.676
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.504,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Batman'da 23 Nisan'a coşkulu kutlama

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 90. Yıldönümü etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Batman'da da coşkuyla kutlandı.

Abone ol

Sabah 08:15’te TOKİ Kazım Karabekir İlköğretim Okulu 8.Sınıf öğrencisi Ayşe Keser’in Valilik makamına oturmasıyla başlayan tören, saat 09:00’da Valilik Bahçesinde Atatürk Anıtına çelenklerin sunumuyla devam etti.

Çelenk merasimine Vali Sayın Ahmet Turhan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Vahdettin Bereceli, Belediye Başkan Vekili İhsan Ekinci, Başsavcı Mustafa Peker, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, Batman’da faaliyet gösteren Meslek Odaları temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Atatürk anıtına çelenklerin konulmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.

Valilik Bahçesindeki çelenk sunma töreninin ardından tüm katılımcılar 16 Mayıs Şehir Stadında devam eden törenlere katıldılar. Stadta tören komitesinin tanıtılmasından sonra Vali Sayın Turhan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bereceli ve Başkan Vekili Ekinci askeri araçla törene katılanlara ve öğrenci gruplarına selam vererek bayramlarını kutladılar. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okunarak göndere bayrak çekildi.

Öğrenciler daha sonra Protokol üyelerine çiçek sundular. Günün anlam ve önemine binaen Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, bir konuşma yaptı. Daha sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle dereceye giren öğrencilerin şiirleri okundu. Ardından 100 metrelik final koşusu yapıldı. Koşuda dereceye girenlere ve bayram dolaysıyla şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye girenlere ödülleri verildi. Tüm öğrenci grupları ve okulların katılımıyla tören geçişi yapıldı. Ayakta takip edilen ve ardından alkış alan tören geçişinden sonra, minik öğrencilerin halk oyunları gösterisi yapıldı. Etkinlikte, Dünya Çocukları Adlı Gösteri, Halk Oyunları Gösterisi, Ront Gösterisi, Şemame Gösterisi, İzci Grubu Gösterileri, Kültür ve Bağımsız Anaokulu öğrencilerinin oynadığı Ront Gösterimi, Halk Oyunları Gösterileri ve Bolu Yöresi Kıbrısçık Oyunu ile izleyenler öğrenci gruplarını ayakta alkışiladı.

Oldukça renkli geçen tören sonunda Vali Sayın Ahmet Turhan, töreni organize eden yetkililere ve görevlilere, ayrıca tüm öğretmen, öğrenci ve velilerine teşekkür ederek Batmanlı tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutladı.