BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.436,17
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Batıya şirinlik mesajları doğuda baskı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, HDP'yi ikiyüzlü olmakla eleştirdi.

Abone ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çözüm Süreci'nin yegane siyasi taşıyıcı gücünün AK Parti olduğunu belirterek, "HDP doğuda başka, batıda başka konuşuyor. Bu çok acı. Güneydoğuda, doğuda insanlara baskı yapıyorlar. Halk bunu geliyor bize söylüyor" dedi.

Kırşehir Lise Caddesi üzerindeki açık alan toplantısında esnaflara hitap eden Eker, AK Parti iktidarlarının güven ve istikrar sonucu güzel projeleri hayata geçirdiğini söyledi.

İktidarları döneminde Kırşehir çiftçisine 642 milyon 100 bin lira karşılıksız nakdi hibe desteği sağlandığını bildiren Eker, istikrar ve güvenin devam etmesi gerektiğini belirtti.

Eker, partilerinin Türkiye'nin her yerinde var olduğunu, diğer partilerin ise belirli bölgelerde siyaset yapabildiğini dile getirdi. 

Türkiye'nin bazı partiler tarafından yeniden maceraya götürülmek istendiğini belirten Bakan Eker, "Aman dikkat edelim. Türkiye'yi bir maceraya götürmelerine fırsat vermeyelim çünkü bunların götürecekleri, geçmişte yaptıklarından bellidir. Zihniyetleri belli. Kimin hesabına çalıştıkları belli. Bugün uluslararası bir üst akıl var.  Bunlar üst aklın Türkiye'de taşeronluğunu yapıyor. AK Parti'yi nasıl tutarız paçasından. Bunu engelleriz ki AK Parti sistemi değiştirmesin. Anayasayı değiştirmesin. Başkanlık sistemi getirmesin. Özü bu" diye konuştu.

 "Şimdi, başkanlığa laf söylüyorlar da başkanlığa laf söyleyenlerin kendi durumlarını bir bilseniz. Hangi başkanlardan, üstelik ebedi başkanlardan ne şekilde talimatlar aldıklarını o zaman görürsünüz" ifadesini kullanan Eker, buna dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.  

Çözüm Süreci'nin yegane siyasi taşıyıcı gücünün AK Parti olduğunu söyleyen Eker, şunları kaydetti:

"Çünkü, diğer üçünün üçü de mümkün değil. HDP doğuda başka, batıda başka konuşuyor. Bu çok acı. Güneydoğuda, doğuda insanlara baskı yapıyorlar. Halk bunu geliyor bize söylüyor. Ama esnaf, ama dükkan sahibi, yeri, adresi belli. Zarar gelir diye söyleyemiyor. Niye? Çünkü, 6-7 Ekim olaylarında başlarına geldi. Dükkanlar yağmalandı, yakıldı, yıkıldı. Bunu bildiği için açık söyleyemiyor. Ama bize söylüyor. Şimdi, oradan batıya şirinlik mesajları ama doğuda baskı. Bu doğru değil."