BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.305,40
HABER /  GÜNCEL

Batıya gidildikçe kadın ev sahibi oluyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün yaptığı araştırmada, Doğu'dan Batı'ya gidildikçe kadınların gayrimenkul sahipliği oranının artığı tespit edildi.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde gayrimenkullerin sahiplik oranı üzerinde araştırma yaptı.

Araştırma sonucunda, gayrimenkullerin yaklaşık yüzde 65'ine erkeklerin, yüzde 35'ine kadınların sahip olduğu ortaya çıktı.

Bu oranlara göre, Türkiye genelindeki 131 milyon gayrimenkulün 80 milyonunun sahibinin erkek, 43 milyon 468 bin gayrimenkulün sahibinin ise kadın olduğu belirlendi. 7 milyon 412 bin arsa ve konutun sahibinin cinsiyeti ise tespit edilemedi.

DOĞU'DA ANAHTARIN SAHİBİ ERKEKLER

Araştırmada, erkek sahiplik oranının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde daha fazla olduğu, Batı'ya gidildikçe kadınların gayrimenkul sahipliği oranında artışlar yaşandığı görüldü.

En çok erkeklerin gayrimenkul sahibi olduğu ilin, yüzde 86 ile Hakkari olduğu belirlendi.

Kadınların en fazla gayrimenkul sahibi olduğu illerin başında da sayı olarak Ankara ve İstanbul, oran olarak ise Bayburt, Yalova ve Çankırı geliyor.

ANKARA'DA Kİ KADINLAR İSTANBUL VE İZMİR'İ GEÇTİ

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Ankara'daki 6,5 milyon gayrimenkulün 2 milyon 433 bininin tapusunu kadınlar aldı. İstanbul'da kadınların üzerinde 1 milyon 859 bin gayrimenkul görülürken, İzmir'de bu rakam 1 milyon 142 bin.