BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,95
ALTIN 2.434,95
HABER /  DÜNYA

Batı'nın son umudu PKK! ŞOK SÖZLER

Alman Der Spiegel dergisi, Kobani'yla ilgili haberinde PKK için Türkiye'nin tepkisini çekeçek bir ifade kulladı.

Abone ol

Almanya'nın önde gelen haber dergilerinden Der Spiegel "Teröre karşı tek başına" başlığıyla IŞİD'e karşı Kürtlerin verdiği mücadeleyi kapağına taşıdı.

Der Spiegel, PKK için Türkiye'nin tepkisini çekeçek bir ifade kulladı. PKK'nın IŞİD'e karşı mücadelede batının son umudu olduğunu öne süren dergi "PKK’nın yalnız mücadelesi bölgede ne tür değişikliklere yol açacak?" sorusunu yöneltti.

ALLAH'IN ALLAHSIZ ORDULARI

Bir kadın savaşçı, peşmerge ve IŞİD çetelerinin vahşetinden kaçan çocukların fotoğraflarına yer veren derginin kapak spotu ise şöyle; "IŞİD'in ilerleyişi ve Kürtlerin IŞİD'e karşı tek başına verdiği mücadele."

Bugün 42. güne giren Kobani'deki çatışmalar dünya basınında yer almaya devam ediyor. İki hafta önce IŞİD vahşetini "Allah'ın Allahsız orduları" ile kapağına taşıyan Almanya'nın yüksek tirajlı haber dergisi Der Spiegel yayın geleneğinde pek yapmadığı bir şeyi yaparak benzer bir temayı yeniden kapağına taşıdı.

Dergi bugün çıkan sayısında bu kez "Teröre karşı tek başına" başlığıyla IŞİD'e karşı Kürtlerin verdiği mücadeleyi kapağına taşıdı. Bir kadın savaşçı, peşmerge ve IŞİD vahşetinden kaçan çocukların fotoğraflarına yer veren dergi konuya ilişkin ayrıntılı ve bol izlenimli dosyaları okuyucularına sundu.

TERK EDİLMİŞ HALK

Kapak spotuna "IŞİD'in ilerleyişi ve Kürtlerin IŞİD'e karşı tek başına verdiği mücadele" yazan dergi iç sayfalarında ise "Terk edilmiş halk-Kürtler" başlığını kullandı. PKK'nın IŞİD'e karşı mücadelede batının son umudu olduğunu öne süren dergi "PKK’nın yalnız mücadelesi bölgede ne tür değişikliklere yol açacak?" sorusunu yöneltti.

Her hafta 5 milyondan fazla okuru olan Der Spiegel sadece Almanya'nın değil Avrupa'nın da en köklü ve dinamik yayın organlarından birisi. 70 yıla yakın tarihinde birçok skandalı, gizli belgeyi ortaya çıkaran, liderlerin istifasını tetikleyen dergi etkili kapaklarıyla okuyucusunun karşısına çıkıyor.

cd46f525_o.jpeg