BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.299,10
HABER /  DÜNYA

Batan geminin malları

İngiltere sahillerine vuran gemiyi yağmalayanlar mallı açık artırma sitesi eBay'da satıyor.

Abone ol

İngiltere'nin Branscombe sahilinde kötü hava koşulları nedeniyle karaya oturan yük gemisini hafta sonunda yağmalayanlar, yağmaladıkları malları Devon bölgesinde ve açık artırma sitesi eBay'da satıyorlar. İngiliz gazetelerinin haberine göre, MSC Napoli adlı yük gemisinden yağmaladıkları, bebek bezinden motosiklete kadar milyonlarca avro tutarındaki eşyayı Devon civarında satışa çıkaran yağmacılardan bazıları, "bunların Branscombe sahilinde batan geminin malları" olduğunu özellikle belirtiyor.

Bölgede dün çok sayıda yeni BMW yedek parçasının piyasaya çıktığını kaydeden Times gazetesi, yağma sırasında önemli ticari kayba uğrayan BMW'nin kayıp motosiklet ve yedek parçalarının izinin sürülmesi için harekete geçtiğini yazdı.

Yağmacıların malları internetteki eBay sitesinde satışa koydukları haberi üzerine açıklama yapan eBay yetkilileri de polisten özel bir şikayet geldiği taktirde açık artırmaya konan eşyaları satıştan kaldıracaklarını belirttiler, ancak şu ana kadar böyle bir şikayet gelip gelmediğini açıklamadılar. Yağmaya Manchester ve Liverpool kenvlerinden gelenlerin bile katıldığı belirtildi.

Polis, karaya oturan geminin civarında geniş güvenlik önlemleri aldı ve sahili önceki gün güvenlik kordonu altına aldı. Alman otomotiv grubu BMW, dün, MSC Napoli adlı yük gemisinin kötü hava şartları yüzünden İngiltere açıklarında karaya oturmasının ardından yağmalanmasından ötürü milyonlarca avroluk ticari kayba uğradığını bildirmişti. İngiliz televizyonları, hafta sonunda, yöre halkının, motosiklet ve motor parçaları gibi "karaya oturan" malları topladıklarının görüldüğü görünvüleri yayımlamış|ı.