BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.440,10
HABER /  GÜNCEL

Başsavcılık'tan o iddiaya cevap geldi!

22 Temmuz operasyonunda avukatların kendilerine dosyaların verilmediği iddialarıyla ilgili olarak açıklama yapıldı.

Abone ol
22 Temmuz Operasyonu'nda, şüpheli polislerin avukatlarının, "Selam Tevhid" soruşturması dosyasının tamamının kendilerine verilmediği iddiası üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı bir açıklama yaptı.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun imzasını taşıyan açıklamada, "Soruşturma dosya örneği, devlet yetkililerinin ulusal-uluslararası görüşme kayıtları ve mağdurların özel hayatlarına ilişkin ses ve görüntü kayıtları hariç olmak üzere, isteyen her şüpheli ve avukatına verilmiştir" denildi. 
 
"O KAYITLARIN VERİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL"
 
Açıklamada, "Soruşturma dosyası örneğinin şüpheli avukatlarına verilmediği ve savunma hakkının kısıtlandığı yönündeki kamuoyunu yanıltıcı haberler yapılması nedeniyle bu açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur. Kamuoyunda 22 Temmuz Operasyonu olarak bilinen soruşturmanın konusu, Selam Tevhid Örgütü adı altında sahte belgeler düzenleyerek devlet yetkililerinin gerek birbirleriyle gerek ise yabancı devlet yetkilileri ile olan iletişimlerinin kayda alınarak devlet sırlarının ele geçirilmesi ve insanların özel hayatlarının görüntülü ve yazılı olarak kaydedilmesidir. Ulusal güvenlik ve insanların özel hayatının mahremiyeti gereği, ulusal güvenliği ve özel hayatı ilgilendiren ses ve görüntü kayıtlarının şüpheli avukatlarına verilmesi TCK'nın 134, 327/1 maddeleri uyarınca mümkün değildir. Şüpheli avukatlarının savunma hakkının kısıtlandığına ilişkin iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" denildi. 
 
AVUKATLAR AÇIKLAMA YAPMIŞTI 
 
22 Temmuz Operasyonu'nda şüpheli polislerin avukatları, 26 Eylül Cuma günü Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapmış ve soruşturma savcısı İrfan Fidan'ın 2 ay geçmesine rağmen müvekkillerinin tutuklanmasına neden olan "Selam Tevhid" soruşturması dosyasının tamamını kendilerine vermediğini ve bu yüzden savunma yapamadıklarını öne sürmüşlerdi.