BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.487,15
HABER /  GÜNCEL

Başsavcılıktan Can Dündar ve Erdem Gül açıklaması

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı, dün tutuklanan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül hakkında açıklama yaptı.

Abone ol

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT TIR'ları haberi nedeniyle dün tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama şöyle;

"(Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması) soruşturmanın anayasal teminat altında bulunan basın özgürlüğüyle hiç bir ilgisi bulunmayıp, kişi hak ve hürriyetlerini ihlal edecek hiç bir tavır içerisine girilmemiştir.

MİT'e ait yardım TIR'larının herhangi bir yasa dışı örgüte gittiğine yönelik hiçbir bilgi, belge, delil ya da emare bulunmamıştır."

ANKARA'DA TUTUKLAMA PROTESTOSU

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanması, protesto edildi. Yüksel Caddesi'nde toplanan ve aralarında CHP milletvekillerinin de bulunduğu grup, Atatürk Bulvarı'nda yürümek istedi.

Çevre güvenliği alan polis ekiplerinin ısrarına rağmen yürüyüş güzergahını bildirmeyen grup, güvenlik güçlerince durduruldu. Yaşanan kısa süreli kargaşa sonrasında Çankaya Belediyesi önüne yürümek istediğini belirten grubun geçişine polis ekiplerince izin verildi.

Yaklaşık 300 kişiden oluşan grup, Çankaya Belediyesi önünde kendilerini bekleyen otobüslere binerek Cumhuriyet Gazetesinin Çankaya'daki Ankara temsilciliğine gitti.

Öte yandan, protesto eylemine katılan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, yaşanan kargaşada biber gazından etkilendi. CHP Grup Başkanlığından yapılan açıklamada, Gök'ün tedavi amacıyla Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi.Gök'ün gözünde rahatsızlık oluştuğu ve tedavisinin sürdüğü öğrenildi.