BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.409,74
HABER /  MAGAZİN

Başrol karşılığı ahlaksız teklif

Takva filmiyle dikkatleri çeken Öznur Kula, ünlü bir yapımcıdan başrol karşılığı 'ahlaksız teklif' aldığını açıkladı.

Abone ol

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi aldıktan sonra 'İstanbul' adlı belgesel, 'Sevda Tepesi' isimli dizi ve 'Anne ya da Leyla' filmiyle kamera karşısına geçen genç oyuncu Öznur Kula, bol ödüllü 'Takva'da ise 'şeyhin kızı'nı canlandırdı. Filmde, hem türbanlı görüntüleri hem de sevişme sahneleri yer alan Kula, 'Takva'nın yapımcılarını kendisini arka planda bırakmakla suçladı.

Antalya, Berlin ve Toronto'daki film festivallerinde birçok ödül kazanan 'Takva'yla yükselmeyi hedefleyen 26 yaşındaki Öznur Kula, "Ekiple çekilmiş tek kare fotoğrafımın olmaması; bu iddiamı doğrulamak için yeterli" dedi.

Günaydın'dan Mehmet Çalışkan'ın sorularını yanıtladı. İşte Kula'nın sinemadaki çarpık ilişkileri anlatan o sözleri.

Başka yapımcılardan ahlaksız teklifler mi aldınız yani?
İki yıl önce bir yapımcıdan başrol teklifi aldım. Teklif aldığımı çevremle paylaşınca birçok meslektaşım söz konusu yapımcının bana mutlaka ahlaksız teklifte bulanacağını söyledi. Ben inanmadım ama yine de kardeşimi yanıma alarak görüşmeye gittim. Söz konusu yapımcıyla odasında tek başıma görüştüm. Yeni çekeceği bir dizi için başrol ve bölüm başı 10 bin YTL teklif etti. Ne var ki; bütün bunlara sahip olmam için kendisiyle sevişmem gerektiğini söyledi! Ben hemen kapıyı vurdum çıktım. Yapımcılarla yatarak oyunculuk yapmak isteseydim, oyunculuk okuluna gitmezdim!

NASIL İSPAT EDEYİM Kİ!


* Kimdi o yapımcı?
Söyleyemem! Çünkü adını açıklarsam inkar edecek, beni mahkemeye verecek. Benim elimde ahlaksız teklif aldığıma yönelik bir delil var mı? Kime neyi nasıl ispat edeceğim ki!

* Başka ahlaksız teklif aldınız mı?
Bu şekilde almadım ama bir yapımcı bana aşık olduğunu, bir başka yapımcı benimle yemeğe çıkmak istediğini söyledi. Tekliflerini kabul edersem, bir projelerinde başrol vereceklerini söylediler.

* Ahlaksız teklifler karşısında umutsuzluğa düşüyor musunuz peki?
Hayır, her yapımcı aynı değil ki... Önümüzdeki günlerde 'Sokak Çocukları' adlı bir sinema filminde başrol oynayacağım. Bu filmin yapımcısı bana ahlaksız teklifte bulunmadı ki! Beni 'Takva'da izlediğini ve oyunculuğumu beğendiğini söyleyerek teklifte bulundu.

Mehmet Çalışkan-Günaydın