BIST 9.561
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.482,25
HABER /  MEDYA

Başörtülü yazarların şerefsiz kavgası Twitter'ı salladı!

Cemaat polislerine yönelik operasyon Twitter'da tesettürlü iki gazeteciyi birbirine düşürdü. Polemik "şerefsiz" tartışmasına dönüştü.

Abone ol

Literatüre 22 Temmuz operasyonu olarak geçecek olan Emniyet içindeki paralel yapıya yönelik operasyon medyanın türbanlı yazarlarını da birbirine düşürdü.

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca ile Zaman muhabiri Bürşa Erdal arasında sosyal medyada meydana gelen kavga pek çok takipçinin ilgisini çekerken, operasyon sonrası medyaya yansıyan görüntüler üzerinden başlayan tartışma Kabataş olayı hakkında yazılanlara kadar uzadı.

PARALEL OPERASYONDAN KABATAŞ'A

İlginç olan tarafların birbirleri için söylediği sözlere yorum yapan üçüncü şahısların, tartışmanın boyutunu değiştirip kavgaya sebebiyet vermesi oldu.

Nihal Bengisu Karaca'nın "S Haber Mars'a kadar dinleme yapmaktan şüpheli polisler için 'kağıttan seccadede namaz kıldılar' diyor. Hukuk din ajitasyonu tam gaz" şeklindeki mesajı kavganın fitilini ateşledi.

Büşra Erdal, "Bak Bak dinden saldırmışlar, havuz kafası işte. Müslümanlık zorlarına gitmiş hanımların"  diyerek yanıt verdi.




ŞEREFSİZ, ORGANİZE YALANCILIK...

Araya giren takipçilerin Nihal Bengisu Karaca'nın Kabataş olayı ile ilgili sözlerini anımsatması "Bunlara niye herkes Kabataşı hatırlatıyor? Ajitasyon mu vardı orada?" diye sorması üzerine Büşra Erdal "yok orda ajitasyon filan yoktu, bildiğin şerefsiz organize yalancılık vardı" yazdı ve deyim yerindeyse kıyamet koptu.

Büşra Erdal, "Milletten özür dileyip, Allah'a tevbe istiğfar edeceklerine neyin peşindeler... sahi neyin peşindesiniz" yazıp Karaca'nın Kabataş ile ilgili tweetlerini yayımlayınca cevap gecikmedi.

ASIL ŞEREFSİZ OLANLAR...

Karaca, Twitter'dan, "şerefsiz olanlar bir kadının saldırıya uğradığını duymamış gibi yapmamızı bekleyenler ve hayranlarıdır" yazdı.

Tartışmaya katılan başka gazetecilerin "şerefsiz ifadesi yakışmadı" yazması üzerine ise Büşra Erdal, önce "Ben kimseye doğrudan şerefsiz demedim. Böyle organize bir yalancılığa dahil olmak şetefsizliktir" yazdı, ardından da ekledi  "Tamamen bir durum tespiti yaptım" yazdı.