BIST 9.801
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,67

Başörtülü vekiller konu mankeni mi?

Bugün Meclis Genel Kurulu'na başörtüleriyle gelecek AK Parti milletvekillerinin birden vekilliklerinin işlevselliği soruşturulur oldu. Oysa bu isimler yeni milletvekili olmadı.

Sevde Kaçar, Nurcan Dalbudak, Gülay Samancı ve son dakika açıklamasıyla Gönül Bekin Şahkulubey
 
AK Partili bu 4 isim bugün Meclis'in ilk başörtülü milletvekilleri olarak tarihe geçecek.
 
Gönül isterdi ki zamanında "haddi bildirilerek" Meclis'ten kovulan Merve Kavakçı da, milletin iradesine posta koyanlara hadlerini bildirircesine yeniden Meclis'te olsun. 
 
Belki ileride olur, bilemiyoruz ama bugünün şartlarında hac dönüşü başlarını örten bu 4 kadın tarihe isimlerini yazdıracak. Hem de yine milletin iradesini onurla oraya taşıyarak.
 
"Daha önce isimlerini hiç duymamıştık, başörtüsü üzerinden prim yaptılar" diye düşünenler olabilir.

"Milletvekili olarak bu zamana kadar ne yapmışlar?" diye sorunlar da olabilir. 
 
Birileri sizler için hiç üşenmemiş başlarını kapatan milletvekillerinin TBMM sayfasına kadar incelemiş. Ve sonuçta pek bi icraatlarını da görememiş.
 
Muharrem İnce'nin dediğine göre, 2,5 yıldır Meclis kürsüsünde yemin etmekten başka tek bir laf etmeyen bu vekiller meğer AK Parti'nin bu planı için bekliyorlarmış.

Bunun için vekil olmuşlar...
 
Bir yandan bazı başörtülüler de itiraz ediyor: "Beni temsil edecek bu vekiller yeterince donanımlı mı?" diye.
 
Bugün Meclis Genel Kurulu'na başörtüleriyle gelecek AK Parti milletvekillerinin birden vekilliklerinin işlevselliği soruşturulur oldu. Oysa bu isimler yeni milletvekili olmadı.

Daha düne kadar bu vekillerin, hatta ismini bilmediğiniz bir çok vekilin kaç tanesinin TBMM sayfasına bakıp araştırdınız merak ediyorum.
 
Başı açıkken donanımı çok da sorun teşkil etmiyordu.

Şimdi bu milletvekilleri sırf başlarını örttüler diye bu tür sorgulamalara muhattap kalıyorlarsa bu çok samimiyetsiz. 
 
Başı açık ya da kapalı, kadın ya da erkek farketmez, milleti temsil makamında olan birisinin zaten o donanıma sahip olması gerekmiyor mu? O makamın hakkını verecek işlerde, faaliyetlerde bulunması gerekmiyor mu?
 
Milletvekilliği el kaldırıp indirilen bir makamsa bütün vekiller bu konuda zaten prezantabl. 
 
Onun dışında vekillik makamındaki icraatları sorgulanacaksa bu bütün vekiller için geçerli olmalı.

Başlarını örttüler diye hedef tahtasına oturtmak ayrımcılık değil de nedir?
 
Bugün Meclis'e başörtüleriyle gelecek bu vekillerin, yıllardır seçilme hakları elinden alınmış olan başörtülü kadınların seçilme hakkının önünü fiili olarak açmaları bile büyük bir icraattır. 
 
CHP'NİN BAŞÖRTÜSÜ STRATEJİSİ
 
Başörtülü milletvekillerini Meclis'te gördüğümüz an hafızalarımız bizi muhtemelen yıllar öncesine, Merve Kavakçı olayına götürecek.

Ecevit'in "Biri bu kadına haddini bildirsin. Burası devlete meydan okunacak yer değildir!" sözleri hala kulaklarımda. 
 
Dün CHP konuyla ilgili yaptığı toplantı sonucunda bireysel ve "ölçülü tepki" verme kararı aldı. Önce yine kıyametler kopacak sandık ama bu karar sonrası öyle olmayacağı tahmin ediliyor. 
 
"Aferin CHP'ye geçmiş hatalardan ders almış" diye düşünebilirsiniz. Oysa kararın perde arkasına bakınca meselenin toplumsal mutabak, millet iradesi, demokrasi gibi konuların bağlamından ne kadar uzak olduğunu görüyoruz.
 
CHP, AK Parti'nin eline seçim kozu vermemek için yani kısaca ekmeğine yağ sürmemek için böyle bir karar aldı.

Yani anlayacağınız CHP'yi tepkide ölçüye sevkeden; "yıl olmuş 2013, kamuda başörtüsü bile serbest oldu, hoşumuza gitmiyor ama bu da bu kadınların haklarıdır" diye düşünmeleri değil.

Yazık ki CHP yine halktan kopuk yine bildiğimiz CHP....

 twitter.com/Htckubra 

Facebook Hatice Kübra