BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  GÜNCEL

Başörtülü milletvekili listesi hazır bile!

Başbakan'ın başörtülü milletvekilliğine yeşil ışık yakmasının ardından ilk aday listesi Ahmet Hakan'dan geldi. Bakın Hakan'ın listesinde kimler var...

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Erdoğan Lübnan gezisi dönüşü çok tartışılacak açıklamalarda bulundu. Bunlardan en ilginci ise " Başörtülü kadınlar bu seçimde milletvekili olabilir mi?" sorusuna "Siyasette her şey olabilir" cevabıydı.

Hatırlayacağınız gibi bir dönem milletvekili seçilen Merve Kavakçı, Meclis'e başörtüsüyle girdiğinde Ecevit 'Burası devlete meydan okunacak yer değil' demişti... Şimdi ise Başbakan Erdoğan başörtülü milletvekiline yeşil ışık yakmış durumda.

Erdoğan'ın bu sözleri medyanın gündemine de bomba gibi düştü. Daha şimdiden "Erdoğan kızını milletvekilliğine mi hazırlıyor?" sorusu tartışılırken bir yandan da başörtülü milletvekili olabilecek isimler konuşulmaya başlandı bile. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın listesi çoktan hazır.

Ahmet Hakan Başbakan'ın bu söylemleriyle başına büyük bir derdi aldığını söyleyerek başörtülü kadınlar arasında olabilecek müthiş rekabetten bahsediyor. Hakan aynı zamanda Başbakan'a kolaylık olsun diye de hazırladığı aday listesi bugünkü köşesinde paylaşıyor. Başbakan Erdoğan listeyi ne kadar dikkate alır bilmiyoruz ama Ahmet Hakan'ın başörtülü milletvekilli adayları listesindeki isimlere bir göz atmakta fayda var.

Listede kimler yokki...

Sibel Erarslan'
dan tutun da Hidayet Tuksal'a, Esra Elönü'den tutun da Hilal Kaplan'a...

Bakın Ahmet Hakan bu isimler hakkında neler yazmış...

  MERVE KAVAKÇI: Gerçi eski yaraları deşmek gibi bir görüntüye yol açabilir ama “28 Şubat’la hesaplaşmak” için ondan daha iyi bir “doğrudan mesaj” da bulunamaz.
AYŞE BÖHÜRLER: Üslubu, tarzı, demokratlığı ve onca hizmeti nedeniyle tartışmasız en önemli adaydır.
SİBEL ERASLAN: İki sorunu var: Fazla duygusal ve geçmiş günleri biraz fazla yad etme meraklısı... Bu iki sorun aşılırsa neden olmasın?
-  FATMA K. BARBAROSOĞLU: Olabilir. Ancak ona mutlaka nazlanarak ve zorlanarak kabul etme şansı tanınmalı. Başka türlü olmaz.
YILDIZ RAMAZANOĞLU: Dikkat! Muhafazakâr demokrat bir parti için biraz sıra dışı kaçabilir.
HİLAL KAPLAN: “Bu kadar emek vermişler varken dünün türbanlısı hepimizin önüne mi geçecek” türü bir kız kardeş kavgasına yol açabilir. Aman dikkat!