BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Başörtülü kızın askeri okul zaferi!

ABD'de deniz subayı olmak isteyen Sana Hamze'nin başörtüsü nedeniyle askeri okula yaptığı başvurunun reddedilmesi ülkede tartışma yarattı.

Abone ol

Deniz subayı olmak isteyen 17 yaşındaki Sana Hamze'nin, baş örtüsü nedeniyle The Citadel tarafından reddedilmesi ABD'de tartışma yarattı17 yaşındaki Floridalı Sana Hamze deniz subayı olma hayali kuruyordu.

Müslüman genç kız, Güney Carolina'nın en prestijli okullarından The Citadel'e kabul edildi ancak okul Hamze'nin baş örtüsünü kılık kıyafet kurallarına aykırı buldu.

Amerikan donanmasının bir parçası olmak isteyen ve askeri okulu bu amacı doğrultusunda ilk adım olarak gören Hamze, inancı gereği baş örtüsü takmama seçiminin olmadığını her fırsatta vurguladı. The Citadel'e öğrenci olarak kabul edilmek için gerekli tüm şartlara sahip olduğunu ve inancı ile eğitimi arasında bir tercih yapmaya zorlanmasının haksızlık olduğunu belirtti. Amerikan basını olaya geniş yer verdi. Genç kızın mücadelesi kamuoyunda da yankı yarattı. Hamze, tarihi askeri okula baş örtüsü ile girme başvurusuna ilişkin "bir kargaşa yaşanacağını tahmin ediyordum" dedi ancak tartışma onun bile tahmin edemeyeceği boyutlara ulaştı.

The Citadel kararından dönmedi ama Müslüman genç kızın isteği bir başka okulda, Amerika Birleşik Devletleri'nin kuzey doğusundaki Vermont'ta, ABD'nin en eski özel askeri okulu Norwich Üniversitesi'nde kabul edildi. Norwich, Hamze'nin eğitim süresince baş örtüsü takmasına izin verdi.