BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,24
HABER /  GÜNCEL

Başörtülü kızı korodan attılar!

Üsküdar Musiki Cemiyeti, yılsonu etkinliği için koroya aldığı öğrenciyi başörtülü olduğu gerekçesiyle korodan attı.

Abone ol

Başında hafız-besteci Amir Ateş'in bulunduğu Üsküdar Musiki Cemiyeti, büyük bir ayrımcılığa imza attı. Üç yıllık eğitim programı sonunda kursiyerlerine sertifika veren Musiki Cemiyeti, her yıl eğitim dönemi sonunda konser programı düzenliyor.

Bu yılki yılsonu konser etkinliği için koroya alınan L.Ş adlı başörtülü öğrenci eğitim sürecini başarıyla tamamlayıp tüm provalara katılmasına rağmen yönetimin şok kararıyla karşılaştı.

KORODAN ATTILAR

Musiki Cemiyeti solist öğrenci L.Ş'ye başörtülü olduğu gerekçesiyle yönetim kurulu kararıyla konserde yer alamayacağını bildirdi. Kendisine bildirilen karar üzerine büyük şok ve üzüntü yaşayan L.Ş'ye arkadaşlarından büyük destek geldi. Birçok öğrenci ayrımcılığa karşı tepki gösterdi. Tepkiler karşısında öğrencilere açıklama yapan yönetim, L.Ş'nin başörtülü sahne almasının koro ahengini bozacağı yönündeki tezi öne sürdü. "Burası 100 yıla yakın bir süredir yaşıyor ve bizim bazı kurallarımız var" diyen yönetim, öğrenci L.Ş'ye, "Ya peruk takarsın, ya da bizi izleyenler arasında olabilirsin" dedi.