BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.240,78
HABER /  DÜNYA

Başmüftü Yardımcısı'nın ailesine çirkin saldırı

Bulgaristan Müslümanları Başmüftü Yardımcısı Birali Birali'nin eşi ve iki kızı "başörtülü" oldukları gerekçesiyle saldırıya uğradı.

Abone ol

Bulgaristan'da Başmüftülük Genel Sekreteri Celal Faik, Bulgaristan Müslümanları Başmüftü Yardımcısı Birali Birali'nin eşi ile 16 ve 20 yaşlarındaki kızlarının, başkent  Sofya'nın "Svoboda" (Özgürlük) semtinde bir markette alışveriş yaparken, iki genç  kadın ve bir erkeğin şiddetine maruz kaldıklarını söyledi.

Birali'nin eşi ve kızlarının hastaneye kaldırıldığını ve darp raporu  aldığını aktaran Faik, saldırganların kısa sürede olay yerinden kaçtığını  belirtti.

Olayla ilgili soruşturma açıldığını ifade eden Faik, polislerin  bölgede bulunan tüm güvenlik kameralarının kayıtlarını incelemeye başladığını dile getirdi.

Faik, polisin ilk belirlemelerine göre, saldırganların kadınlara  başörtülü olmaları nedeniyle saldırdığını bildirdi. Olayı neticesiz  bırakmayacaklarını vurgulayan Faik, Başmüftülük olarak İslam dini için kutsal  olan bayramda huzur ve mutluluklarını bozan bu şiddet olayından dolayı büyük bir  rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Faik, "Kimseye zarar vermeyen insanlara saldırıda bulunan kişilerin  bir an önce ortaya çıkarılması ve adaletin önünde yaptıklarının hesabını  vermelerini istiyoruz. Ülkemizde dinler arası cepheleşmenin yaşanmasını  istemediğimiz için kutsal bayram günlerinde yaşanılan bu çirkin olayın neticesiz  kalmasını kabul etmeyeceğiz." dedi.

Soruşturma organlarının olayla ilgili girişim ve çalışmalarını  yakından takip edeceklerine işaret eden Faik, saldırıya tanık olan Başmüftü  Yardımcısı Birali'nin de şokta olduğunu belirtti.

Irkçı ve aşırı milliyetçi Vatanseverler Birliğinin (PF) hükümette  koalisyon ortağı olduğu Bulgaristan'da Başbakan Boyko Borisov, aşırı görüşlü  çevrelerin siyasetteki etkisini dengelemek için gayret gösteriyor.