BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.495,92
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Başkentgaz'a bir eleştiri de CHP'den!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Başkentgaz'ı devralan şirketin gaz satışında kota uygulamasını eleştirdi.

Abone ol

Gök, 135 metreküplük doğalgazın 10 gün yetebileceğini iddia ederek, bu uygulamanın doğalgazın ihracı ya da stoklardan kaynaklanan bir problem olmadığını, sadece şirketin bir an önce kara geçmek için yaptığını savundu.

Keyfi olarak nitelediği böyle bir uygulamanın doğalgaz ihalesinin şartnamesinde bulunmadığını belirten Gök, kotanın, Başkentgaz'ın bir an önce özelleştirilmesini isteyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i de isyan ettirdiğini ve Gökçek'in vatandaşları bu konuda mahkemeye başvurmaya davet ettiğini söyledi.

Gökçek'in, Başkentgaz'ı devralan şirketin EGO'ya ait 200 milyon liralık binaların tapularını da gasp ettiğini açıkladığını ifade eden Gök, ÖİB'nin şartnamede arsa ve binaların yer alıp almadığını ve kota uygulamasının bulunup bulunmadığını açıklaması gerektiğini kaydetti.

Gök, ÖİB'ye dilekçe göndererek, Başkentgaz'ın özelleştirilmesi ihalesinin iptalini talep edeceklerini bildirdi.

Levent Gök, "ÖİB'nin Başkentgaz ile ilgili yaşanılan olumsuzlukları, şirketin yükümlülüklerini yerine getirmemesini dikkate alarak, şirketin ihale şartnamesine aykırı davrandığını düşünerek bu özelleştirmeyi tekrar sorgulaması ve bütün sonuçlarıyla iptal etmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Gök, gazetecilerin, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylığınız söz konusu mu?" sorusuna, "Hayır" karşılığını verdi.