BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.420,47
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Başkent 16 ülkeden 350 sanatçı ağırlıyor

Ankara Müzik Festivali, uluslararası alanda popüler olmuş klasik müzik sanatçıları ve renkli dans gösterilerini barındıran programıyla dikkat çekiyor..

Abone ol

Bu yıl 27.'si düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 5-30 Nisan tarihleri arasında 23 ayrı etkinlikle başkenti saracak. Sevda- Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen festival kapsamındaki etkinliklere Türkiye'den sanatçıların yanı sıra Fransa, Rusya, İsrail, Bulgaristan, Litvanya, Almanya, Japonya, Kore ve Finlandiya gibi 16 ülkeden, yaklaşık 350 sanatçı katılacak. Festival sadece klasik müzik konserleriyle de yetinmeyecek.

Müzikseverler, festival boyunca tap dans, müzikal komedi, modern ve ritm dans, klasik gitar, şan resitalleri gibi 18 farklı türde etkinlik izleme fırsatı da bulacak. Ankara'nın geneline dağılmış yedi ayrı mekânda gerçekleşecek 27. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, her zaman olduğu gibi, bir senfonik konserle başlayacak. Festivalin açılışını Şef Erol Erdinç yönetimindeki Hacettepe Senfoni Orkestrası, Fransız piyanist Laure Favre- Kahn eşliğinde yapacak. Favre-Kahn 6 Nisan'da da RHM Salonu'nda bir piyano resitali verecek. 14 Nisan'da ise Saule & The Madrix üçlüsü, ünlü klasik eserlerden pop ve etnik müziğe kadar uzanan farklı bir repertuvar seslendirecek. Festivalin kapanışını da 30 Nisan'da şef Klaus Weise ve keman sanatçısı Rebekka Hartman ile Bilkent Senfoni Orkestrası yapacak.

DANSA AĞIRLIK VERİLDİ

Ankara Müzik Festivali, bu yıl programında daha fazla yer ayırdığı dans gösterileriyle de ilgi göreceğe benziyor. Folklorik ve çağdaş unsurları bünyesinde barındıran ve bunu canlı müzik ile sahnede harmanlayan bir dansçı olan Sabina Hasicka, basta Alexander Lackner ve klasik gitarda Sophia Boros eşliğinde, 9 Nisan'da MEB Şûra Salonu'nda bir tap dans gösterisi sunacak.

24 Nisan'da aynı anda perküsyon çalarak dans eden ve şarkı söyleyen Mayumana adlı İsrailli dans topluluğu şovlarıyla sahnede olacak. Ayrıca Modern Dans Topluluğu ile engelli ve engelsizlerden oluşan Devinimler- Yaşama Sevinci Dans Topluluğu da festivalde sahne alacak. Festival programında ayrıca Klaus Weise yönetiminde Bilkent Senfoni Orkestrası, Orkestra Akademik Başkent, Club for Five Vokal Topluluğu, Türkiye Polifonik Korolar Derneği Korosu, Fransız Barok Orkestrası, Terem Quartet ve İncesaz'ın konserleri yer alacak. Piyanist Hande Dalkılıç ve piyanist Rüya Taner'in dört el piyano resitali verecek. Bariton Michael Kampmeier'e, piyanoda Yeşim Gökalp'in eşlik edeceği bir Schubert Gecesi'nin de düzenleneceği Ankara Müzik Festivali kapsamında, viyolenselci Ozan Tunca da '60 dk. Klasik Müzik' adlı bir müzikli konferans sunacak.