BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  GÜNCEL

Başkanlık sistemi için ilk adım mı?

Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşknı Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısını yazdı.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısının Başkanlık sisteminin provası olacağını yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplanan Bakanlar Kurulu yeni dönemin işareti mi? Erdoğan'ın çok istediği başkanlık sisteminin ilk adımını atıldı?

AK Parti kulislerini yakından takip eden gazeteci Selvi, dünkü toplantıyı "Başkanlık için ilk adım mı?" başlıklı yazısında yorumladı.

AK Parti'nin Sezer'le dahi yaşanan sorunları krize dönüştürmemeyi başardığını hatırlatan yazar, Erdoğan-Gül, Erdoğan-Davutoğlu uyumu ile bir sinerji oluşturuluğuna dikkat çekti.

"Bu değerli vazo çatlamamalı. Bu vazoyu kim çatlatırsa, millet onu affetmez. Bu vazoyu kim çatlatırsa, ümmet onu affetmez" diyen Selvi, yazısına böyle devam etti:

HAREKETİN TARTIŞMASIZ LİDERİ ERDOĞAN

"Bu hareketin tartışmasız lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan. Bu hareketin en büyük değerlerinden biri Başbakan Ahmet Davutoğlu.
Milletin görmek istediği tablo ise Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın, Usta ile Hoca’nın millete hizmette el ele kol kola olması.

Dünkü Bakanlar Kurulu toplantısı bunun fotoğrafıydı. Seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı, başkanlık sisteminin bir provası mıydı?

Erdoğan farklı bir lider.

Şimdiye kadar iki tarzı siyaset hakim oldu.

Biri devleti temsil eden ve CHP’nin temsilciliğini yaptığı siyaset.

İkincisi ise DP, AP, ANAP, DYP ve milli görüş gibi milleti temsil eden çizgi.

UYUM DEVAM ETTİĞİ SÜRECE ÖTESİ VAR

Erdoğan ise AK Parti ile siyasette yeni bir ekol oluşturdu. AK Parti hem kendini hem de milleti dönüştürdü. Erdoğan AK Parti’yi geliştirirken milleti de dönüştürdü.

Erdoğan’ın AK Parti’yi kurduğu günle bugünkü Türkiye’ye bakın ne dediğimi anlayacaksınız.

Muhtar bile olamaz denilen adam Cumhurbaşkanı oldu, başörtüsünden dolayı hakkında kapatma davası açılan partinin artık başörtülü milletvekilleri var Meclis’te.

Ötesi var mı? Erdoğan olduğu sürece var.

Ötesi var mı? Erdoğan-Davutoğlu uyumu devam ettiği sürece var."