BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan'dan siyasi partilere ziyaret

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin Sultanbeyli’de bulunan siyasi parti teşkilatlarını gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Abone ol

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin Sultanbeyli’de bulunan siyasi parti teşkilatlarını gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gerçekleştirilen ziyaretten memnun kalan parti teşkilatları da Başkan Keskin’e teşekkür ederek Sultanbeyli’nin menfaatine olan her şey için desteklediklerini belirttiler.

İlk olarak Milliyetçi Hareket Partisi Sultanbeyli İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin burada MHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Ümit Gürbüz ve teşkilat üyeleriyle bir süre sohbet etti. Göreve geldiği günden bu güne kadar 9 aylık süreçteki çalışmalarını anlatan Başkan Keskin 2010’a ilişkin projelerini de aktardı. Son günlerde gündemde olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı 1/5000’lik planlardan da bahseden Başkan Keskin, “Vatandaşımız bu planları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığını bilmelidir. Zaten kanunen ilçe belediyelerinin 1/5000’lik plan yapma yetkisi yoktur. Biz Sultanbeyli Belediyesi olarak bu planlara göre 1/1000’lik planları yapacağız ve böylelikle mülkiyet sorununa el atmış olacağız.” dedi ve evleri donatı alanlarında kalan vatandaşların mağdur edilmeyeceğini söyledi. Vatandaşların itiraz haklarının olduğunu söyleyen Keskin, “Biz Sultanbeyli Belediyesi olarak vatandaşlarımız adına belli noktalara itirazımızı yapacağız. Ancak isteyen her vatandaşımız da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bir dilekçe vererek 8 Ocak’a kadar itiraz edebilir.” dedi.

Planlarla ilgili gündemdeki yanlış bilgi akışına da değinen Keskin, “Vatandaşlarımızı kötü niyetli kişilere karşı uyarmak bizim görevimiz. Birisi size gelip ‘planları düzelttirebilirim’ vs diyebilir. Vatandaşlarımız kimseye paralarını kaptırmasınlar ve böyle kişileri emniyet yetkililerine bildirsinler.” dedi. Kimsenin evinin yıkılmayacağını ve mağdur edilmeyeceğini söyleyen Keskin, “Sizden beklediğimiz şey ise bu konularda teşkilatınızı bilgilendirmenizdir.” dedi. Sultanbeyli İlçe Başkanı Ümit Gürbüz ise bilgilendirme ve ziyaret için Başkan Keskin’e teşekkür ederek destekçisi olduklarını belirtti.

İkinci olarak Cumhuriyet Halk Partisi Sultanbeyli İlçe Başkanlığı’na geçen Başkan Keskin burada da CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Hayati Bozkaya ve teşkilat üyeleri ile görüştü. Genel olarak 5000’lik planlara değinen Keskin önümüzdeki aylarda hizmete girecek olan otoban giriş-çıkışının müjdesini verdi. Başkan Keskin “Sultanbeyli’nin gelişmesi için mülkiyet sorununun çözülmesi gerekiyor ve mülkiyet sorununun çözülebilmesi için ise bu planlara ihtiyacımız var.” dedi.

Keskin, daha sonra geçtiği Büyük Birlik Partisi Sultanbeyli İlçe Başkanlığı’nda BBP Sultanbeyli İlçe Başkanı Müjdat Durak ile görüştü. BBP Sultanbeyli İlçe Başkanı Müjdat Durak, Battalgazi Mahallesi’nde inşa edilen kültür merkezine Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun adının verilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek teşekkür etti. Sultanbeyli için yapılacak her faaliyeti yürekten desteklediklerini belirten Durak “Rekabet seçimde kaldı şimdi Sultanbeyli için el ele verme vaktidir.” dedi.

Başkan Keskin ilçedeki siyasi partileri ziyaretleri kapsamında son ziyareti Saadet Partisi Sultanbeyli İlçe Başkanlığı’na gerçekleştirdi. Burada Saadet Partisi Sultanbeyli İlçe Başkanı Av. Halil İbrahim Arıkan ve teşkilat üyeleriyle görüşen Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin göreve geldiği günden bu güne bir hizmet değerlendirmesi yaptı. Klasik siyasetçilerden olmadığını her fırsatta belirten Başkan Keskin “Bizim için fikrin, projenin kimden geldiği değil Sultanbeyli’nin faydasına olup olmadığı önemlidir. Daha güzel bir Sultanbeyli için el ele verip sorunları birlikte aşmalıyız.” dedi.