BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,09
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan'dan Sezen Aksu'ya mesaj

Ankara`nın domatesiyle ünlü Ayaş ilçesinin Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, Sezen Aksu'ya seslendi.

Abone ol

Ankara`nın domatesiyle ünlü Ayaş ilçesinin Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, bahçesinde domates yetiştirmek istediğini açıklayan sanatçı Sezen Aksu`ya seslenerek ``Domates yetiştireceksen tohumunu bizden al`` dedi.

İstanbul`da bir süre önce verdiği konserle sahnelere veda etmek istediğini açıklayan Sezen Aksu, basın mensuplarına ``İzmir-Mordoğan`dan aldığım yazlıkta bahçeme domates dikerek günlerimi geçireceğim`` şeklinde açıklamada bulunmuştu.


`Minik Serçe`nin bu açıklamasına domatesiyle ünlü Ankara`nın Ayaş ilçesinden yanıt geldi.

Ayaş Belediye Başkanı Başkaraağaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ``Sezen Aksu`yu çok seviyoruz. Sahnelere veda etmesini istemiyoruz. Eğer son konserini verecekse Ayaş`ta versin. Domates yetiştirmek zevkli bir iştir. Ayaş domatesini yetiştirmek ise emek ister, hüner ister. Sezen Aksu, Ayaş`a gelsin konserini versin, biz de ona domates yetiştirmenin inceliklerini anlatalım. Yazlığına her yıl fidesini biz gönderelim. Ayaş domatesindeki lezzeti tattıralım`` dedi.


`Ayaş domatesinin karşısına İsrail tohumunu çıkararak bizim domatesimizi yok etmeye çalışıyorlar`` diyen Başkaraağaç, Ayaş domatesini ellerinden geldiğince yaşatacaklarını ve yaşatmaya çalışacaklarını ifade etti.

Başkaraağaç, dünyanın en büyük seslerinden birisi olan Sezen Aksu`nun da kendilerine destek olmasını isteyerek, ``Bu sayede Ayaş domatesimiz Sezen Aksu`nun bahçesinde de Türkiye`mizin her bahçesinde de yaşar`` görüşünü de dile getirdi.