BIST 9.674
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.506,85
HABER /  DÜNYA

Başkana mesajlı pasta!

Ulusal Cumhuriyetçiler Komitesi (RNC), bugün doğum günü olan Başkan Barack Obama’yla dalga geçmek için Ulusal Demokratlar Komitesi’ne (DNC) bir pasta gönderdi. Pastayı yemeyen Demokratlar, Cumhuriyetçilere geri gönderdi.

Abone ol

Yahoo News’ün haberine göre vanilyalı olan pastanın üzerinde Obama’nın gülen yüzünün yanında “Bunu [pastayı] siz yapmadınız [pişirmediniz]” ve “İyi ki doğdun Bay Başkan” yazıyor. Pastadaki “Bunu siz yapmadınız” yazısı Obama ile Cumhuriyetçilerin adayı Mitt Romney arasında bir süredir devam eden, “Bunu siz inşa etmediniz” tartışmasına gönderme yapıyor.

Obama geçtiğimiz ay yaptığı bir konuşmada, “Eğer bir işiniz varsa bunu siz inşa etmediniz. Gerçek olmasını başka biri sağladı. Önemli olan şu ki, başarılı olduğumuzda hem bireysel girişimlerimiz yüzünden, hem de birlikte hareket ettiğimiz için başarılı oluyoruz” demişti.

Cumhuriyetçiler bu sözlere ağır tepki göstererek, bunun Obama’nın çalışkanlığa ve Amerikan girişimciliğine inanmadığını gösterdiğini söyledi. O günden sonra bu söz Romney’nin şiarı haline geldi.

Demokratlar da pastayı geri yollarken mesaj vermeyi ihmal etmedi. DNC Sözcüsü Melanie Roussell, The Hill’e bir açıklama yaparak, “Bu Romney’nin tipik orta sınıf yaklaşımı. Orta sınıfların ‘ekmek bulamıyorlarsa pasta yemelerini’ istiyor. Pastayı Romney’nin vergi planıyla birlikte geri gönderdik” diye konuştu.