BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.245,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan Türel’den Serik’e müjdeli haberler

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Serik Kocayatak’ta turizm emekçilerine yapılacak konutların inşaatının Nisan ayı gibi başlayacağını müjdeledi

Abone ol

Serik’e 3.5 yılda 250 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Türel, ilçeye 90 milyon liralık yatırımla muhteşem bir kültür merkezi kazandıracaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Serik ilçesini ziyaret etti. AK Parti İlçe Teşkilatı’nda istişare toplantısı düzenleyen Başkan Türel, partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi, hizmetlerini anlattı. Türel, Atatürk Caddesi’ndeki esnafı da ziyaret ederek, sohbet etti, sorunlarını dinledi. 3.5 yılda Serik’e toplam 250 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Başkan Türel, “Serik’i çok farklı bir görünüme kavuşturacağız demiştik. Ve işte artık Serik’in girişi, çıkışı, Kız Deresi ve Hükümet Caddesi’yle çok farklı bir görünüme sahip oldu. Hükümet Caddesi’ni tamamlamak sureti ile adeta 360 derecelik bir ring haline dönüştürmüş olduk. Hakikaten Serikimize yakıştı” dedi.

SADECE ASAT YATIRIMI 90 MİLYON

Göreve geldiklerinde Serik’in alt yapısının oldukça sıkıntılı olduğunu hatırlatan Türel, “Arıtma tesisi kapasitesini doldurduğu için pis su taşıyor, denize gidiyordu. Deniz en büyük sermayemiz, kirlenirse turizmimize en büyük zararı veririz dedik, kriz yönetimiyle pis suları derelere adeta hapsederek, denize ulaşmasını engelledik. Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatları ve yakın ilgisiyle Serik ve Kumköy arıtmalarını kısa sürede tamamladık ve hizmete aldık. Bugün işte arıtmalarımız devreye girdi kanalizasyon ishale hatlarımızın eksiklerini tamamladık. Sadece ASAT olarak yaklaşık 90 milyon TL’lik bir yatırımı Serik’te tamamlamışız” diye konuştu.

DÜNYA ŞAMPİYONLARI ÇIKACAK

Serik’te önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Türel, şunları söyledi: “Antalya’nın ilk güreş eğitim merkezini Boğazak’ta açtık, Serik çünkü yiğidin harman olduğu yerdir. Serik’te güreş eğitim merkezinden olimpiyat ve dünya şampiyonları çıkartacağız. Aile Eğitim ve Sosyal Merkezimizde birçok vatandaşımıza önemli hizmetler sunuyoruz. Kırsal yol çalışmalarımızı da çok ciddi şekilde tamamladık Kayaburnu, Eski Yörük ve Çakallık yolu maşallah kaymak gibi yol oldu. Daha yapacaklarımız var.”

SU SORUNU ÇÖZÜLECEK

İl Özel İdaresi döneminde 2013 senesinde Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar bütün kırsalda toplam yapılan yatırımın 10 milyon lira olduğunu hatırlatan Türel, “Biz Serik’e sadece 250 milyon lira yatırım yapmışız. Allah nasip ederse daha da iyilerini yapacağız, çok güzel hedeflerimiz var. Şimdi en önemli hususlardan bir tanesi içme suyu meselesi. Geçtiğimiz hafta İller Bankası Genel Müdürümüzün yanındaydım. Projesi her şeyi tamam. İller Bankası tarafından o da ihaleye çıktığında kronikleşmiş içme suyu problemini çözmüş olacağız” şeklinde konuştu. 

TURİZM EMEKÇİLERİNE MÜJDE

Turizm emekçileri için Serik Kocayatak’ta yapılacak konutlarla ilgili müjdeli haberler veren Türel, şunları dile getirdi: “Turizmde çalışan düşük gelirli emekçi kardeşlerimize şimdi 2 bin 164 konut yapıyoruz. Sigara parası öder gibi taksitle ev sahibi olacak benim turizm emekçisi kardeşim. Bunun da adımlarını attık. Dün TOKİ’ye tapu tescilini yaptırdık. TOKİ Mart-Nisan gibi orada inşaata başlayacak inşallah. Devasa bir mahalle oluşacak Kocayatak’ta. Turizmcilerimize konut yapmak için bu alanın dönüşümünü Büyükşehir Belediyesi olarak büyük bir emekle sağladık. Bu alanın Hazineye tescilini sağladık. Sonra da TOKİ’ye tapu devrini sağladık. Buradaki kamulaştırma bedellerini Büyükşehir olarak cebimizden harcadık. Şimdi TOKİ uzun vadeli küçük taksitlerle turizm emekçisine bu inşaatı yaparak, bu konutları sağlayacak. Yarın biz bu kadar emek veriyorken yine muhalefet ilçe başkanı TOKİ’ye teşekkürler yazarsa da şaşırmayın. Varsın olsun. Benim gariban turizm emekçisi kardeşim mutlu olsun bana yeter. Biz bunun için çalışıyoruz.”

KÜLTÜR MERKEZİ SERİK’E YAKIŞACAK

Serik’e bambaşka bir vizyon proje daha kazandıracaklarını belirten Başkan Menderes Türel, şöyle konuştu: “Serik’in birçok eksiğini tamamlayacak bir kültür merkezi yapacağız. İçinde her şeyin olduğu, Seriklilerin yeni bir buluşma noktası, yeni bir yaşam alanı olacak bir kültür merkezi... Bütün sosyal imkanların sunulduğu bir kültür merkezi olacak. Haziran ayında ihalesine çıkacağız ve başlayacağız. Serik Kültür Merkezi tek başına 90 milyon liralık devasa bir proje. Övüneceğiniz, Serik’e de bu yakışır diyeceğiniz bir proje.”

LOJİSTİK MERKEZ OLACAK

Serik’teki devasa bir başka projenin de toptancı hal projesi olduğunu anlatan Türel, “Antalya Toptancı hal projemizi artık esnafımızın da talepleri doğrultusunda Serik Kocayatak’a getiriyoruz. Serik ve Antalya toptancı halimizi burada birleştireceğiz. Serik bu müthiş proje ile adeta bir lojistik merkez olacak. 700 dönüme kurulacak devasa bir toptancı hal olacak. Serik’te yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Çok önemli, çok güzel projeleri inşallah gerçekleştireceğiz” dedi.