BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.429,78
HABER /  GÜNCEL

Başkan oğlu için mezardan kafatası çaldırdı

KKTC Geçitkale Belediye Başkanı, diş hekimi oğlunun bilimsel çalışmalarında kullanması için işçilerine çıkarttırdığı kafatası için 3 çalışanıyla hapiste.

Abone ol

KKTC’de bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Bölümü’nde araştıma görevlisi olarak görev yapan Oğuz Buhara’nın, Geçitkale eski belediye başkanı babası Kıvanç Buhara, başkanlığı döneminde oğlunun bilimsel çalışmalarında kullanması için bir mezardan kafatası çıkarttırdığı iddiasıyla tutuklandı.

Vatan'dan Çağdaş Ulus'un haberine göre; Dönemin Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara hakkında 2011 yılında diş hekimliği eğitimi gören oğlu Oğuz Buhara için belediye işçisi üç kişiye, bir mezar açtırıp mezardan kafatası aldığı iddia edildi.

baskan-oglunun-okulu-icin-kafatasi-caldirdi-tutuklandi-4765206.jpeg

Belediye işçilerinden Sonuç Kunna’nın vicdan azabı çektiğini belirterek polise gitmesiyle gündeme gelen olayla ilgili Kunna,”İşten çıkarılma korkusu nedeniyle iki belediye çalışanı ile Geçitkale Mezarlığı’na gittik. Burada biri gözcülük yaptı. Diğer işçi ise Geçitkale Belediye’sine ait bir dozele mezar kazdı. Çıkarılan kafatasını bir poşet içinde belediye başkanına elimle teslim ettim” dedi.

GÖVDE VAR BAŞ YOK

Savcılık gözetiminde dün açılan mezardan kafatası çıkmadı. Olayla ilgili olarak üç belediye çalışanının ardından dönemin Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara da gözaltına alındı. Buhara ve üç adamı mahkemece tutuklandı.