BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,59
HABER /  GÜNCEL

Başkan Obama'dan Louisiana ziyareti

Demokrat Parti Kuzey Carolina'daki ulusal kongresine hazırlanırken Başkan Barack Obama geçen hafta Isaac kasırgasına hedef olan Louisiana eyaletini ziyaret etti.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri'nde 6 Kasım başkanlık seçimlerine iki ay kadar kala, Demokrat Parti'nin Kuzey Carolina'daki ulusal kongresine hazırlanırken Başkan Barack Obama geçen hafta Isaac kasırgasına hedef olan Louisiana eyaletini ziyaret etti.

Kasırganın etkisini kaybetmesinin üzerinden 6 gün geçmesine rağmen bölgede 125 bin kişinin evlerine elektrik verilemiyor. 2500'ü aşkın kişi de geçici barınaklarda yaşıyor.

Isaac kasırgasından en fazla etkilenen yörelerden St. John the Baptist'i ziyaret eden Obama, bölge sakinleriyle görüştü ve kurtarma ekiplerinin çalışmalarını övdü. Beraberindeki yerel yetkilier ve eyalet liderleriyle temaslarda bulunan Obama, kasırga felaketi karşısında halkın büyük bir direnç gösterdiğini söyledi.

Sel yüzünden evlerden sürüklenen eşya yığınlarını inceleyen ve bazı yöre sakinlerini ziyaret eden Obama, Federal hükümetin eyaletteki durumu inceleyeceğini ve ilerde benzeri bir felaket daha yaşanmasının önüne nasıl geçileceğinin araştırılacağını söyledi.

Obama'nın Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney, Louisiana eyaletini geçen Cuma günü ziyaret etmişti.

Demokrat Parti'nin bugün başlayacak olan kongresinde Barack Obama, eşi Michelle Obama ve eski başkan Bill Clinton konuşma yapacaklar.