BIST 9.814
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.432,30
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Başkan KerimoğlU'ndan Bakırköylülere müjde

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu merkezin açılışında yaptığı konuşmada, göreve gelir gelmez öncelikli olarak yurttaşların da taleplerini dikkate alarak yeni imar planı çalışması yaptıklarını ifade etti.

Abone ol

Bakırköy Belediyesi'nin vatandaşların ilçedeki kentsel gelişimle ilgili sorularına yanıt vermek amacıyla kurduğu Kentsel Tasarım ve Gelişim Merkezi, bugün Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu tarafından hizmete açıldı.

Bakırköy Belediyesi'nin İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'ne yaptırdığı depreme dayanıklılık testine göre, olası bir büyük depremde ilçedeki binaların % 50’den fazlasının hafif, orta ve ağır hasar alacağı ortaya çıkmış durumda. Belediyenin açtığı merkezin deprem kaynaklı her türlü soruna çözüm getirmesi hedefleniyor.

Kartaltepe Millet Parkı'nda yer alan merkezde, halkın bu konudaki sorunlarına, aralarında mimar, mühendis, avukat, şehir plancısı, iç mimar, inşaat mühendisi, mali müşavir ve psikologların da yer aldığı 20 kişilik bir ekip ile çözüm bulunması amaçlanıyor.

YERİNDE DÖNÜŞÜM AMACIMIZ

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Kentsel Tasarım ve Gelişim Mekezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, kentsel dönüşüm için belirledikleri ilkeleri şöyle sıraladı: 1- Yurttaşları yerinden etmeyeceğiz, yerinde dönüşüm yapacağız. 2- Yurttaşların cebinden para çıkmayacak. 3- Metrekareyi azaltmadan dönüşüm yapacağız. 4- Kira yardımında bulunacağız. 5. Bunları diğer belediye başkanları da söylüyor ama ben ek olarak diyorum ki; evin değerinin düşmemesi için katında ve konumunda değişim yapacağız.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, depremle ilgili herhangi bir sorusu ve endişesi olan vatandaşlara Kentsel Tasarım ve Gelişim Merkezi'ne başvurmaları çağrısında bulundu.

BAKIRKÖY’E İKİNCİ MEYDAN MÜJDESİ

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu merkezin açılışında yaptığı konuşmada, göreve gelir gelmez öncelikli olarak yurttaşların da taleplerini dikkate alarak yeni imar planı çalışması yaptıklarını ifade ederek, ”Yeni imar planı çalışmalarında nüfus yoğunluğunu çok artırmadan parsel bazında değil ada bazında çalışmalar yaptık. Mevcut binaların yüksekliğine 1-2 kat ilave edebiliriz ki özellikle küçük esnaf tabir edebileceğimiz müteahhitler de inşaat yapmak istesin. Bakırköy’deki imar alanlarının % 26-% 27’sini oluşturan sokak alanlarını % 16’ya düşüreceğiz. Planlar tamamen kentin tarihi ve kültürel yapısı dikkate alınarak yapıldı. Yeni imar planlarında yaşlımızı, engellimizi de göz önüne aldık. Hatta yeni imar planlarında Bakırköy’e ikinci bir büyük meydan öngörüyoruz. Kartaltepe ve Osmaniye Mahallelerimizin arasında yer alacak ikinci meydan aynı zamanda Bakırköy’ün merkezinin trafiğini de çok rahatlatacak. Ayrıca yeni imar planıyla Bakırköy’de kişi başına düşen yeşil alan oranını 1.6 metrekareden 10-12 metrekareye kadar çıkartacağız," şeklinde konuştu.

İMAR PLANLARININ KASIM-ARALIK AYLARINDA YÜRÜRLÜĞE GİRMESİNİ BEKLİYORUM

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu açılışta yaptığı açıklamada, ayrıca yeni imar planlarının kasım-aralık aylarında yürürlüğe girmesini umduğunu belirterek, "Gerek Büyükşehir Belediyemizle gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaptığımız ön görüşmeler çok olumlu geçti. Eylül ayı başında da Bakanlık ile tekrar randevulaştık ve artık imar planlarını yazılı metin haline getirebileceğimizi umuyorum. Kasım-Aralık aylarında da artık yeni imar planlarının vatandaşlarımızın da talepleri dikkate alınmış bir şekilde yürürlüğe girmesini bekliyorum," dedi.