BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,25
HABER /  GÜNCEL

Başkan Demircan neye uğradığını şaşırdı!

Yangını haber alan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın başına öyle talihsiz bir kaza geldi ki...

Abone ol

Kasımpaşa Kadı Mehmet Mahallesi Paşa Sokak'ta bulunan 2 katlı tarihi 'Sıbyan Mektebi'nde saat 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Tarihi binada barınan aileler dışarıya çıkarak itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, yanan binaya müdahale etti. Bu sırada mahalle sakinleri de meraklı gözlerle itfaiyenin çalışmasını izledi.

BAŞKANIN ZOR ANLARI

Yangını haber alan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve beraberindekiler de olay yerine geldi. Burada yangınla ilgili bilgi almak için itfaiye aracına yaklaşan Demircan'ın başına talihsiz bir kaza geldi.

Yangına müdahale eden itfaiye aracının hortumu ek yerinden koptu. Kopan hortumda biriken basınçlı su başkan ve beraberindekilerin üzerine döküldü. Bir anda neye uğradığını şaşıran başkan ve beraberindekiler berberden getirilen havlularla kurulandı. 

Yaşanan olay karşısında kısa süreli şaşkınlık yaşayan Demircan, "Burası eski sıbyan mektebi. Bina metruktu. İçeride izinsiz bazı kullanımların olduğunu anlıyorum. Birazdan itfaiye şefinden son durumu öğreneceğim. Can kaybı yok. Eski bir binaydı, daha beterinden cenabı Allah korusun diyorum" dedi.

BAŞKAN BOŞ DEDİ AMA 17 YILDIR ORADA YAŞIYORLAR

Başkan Demircan daha sonra habercinin 'içeride yaşayanlar var mı' sorusuna, "Eskiden ana okulu olarak kullanılan sıbyan mektebi. Şu anda kamu malı, boş" dedi.

Bu sırada tarihi sıbyan mektebinde 3 aileyle birlikte yaşadığını belirtenn Orhan Değer, başkan Demircan'ın yanına gelerek, "Başkanım biz oturuyoruz burada. Sizin haberiniz vardır sanırım. 17 senedir burada yaşıyoruz. Çoluk çocuk hepsi sokakta şimdi. Evsiz kaldık" diye konuştu. Başkan Demircan da yardımcılarına, ailelere yardım edilmesi yönünde talimat verdi.

Soğuk demir ustası olarak çalışan Orhan Değer, yangın haberini çalıştığı sırada aldığını söyledi. Değer, “Burası vakıflara ait 3 aile 10 kişi burada yaşıyoruz. Yangının neden çıktığını bilmiyorum. Çocuklar yangın sırasında dışarıya çıkmışlar. Yaralanan olmadı" diye konuştu.

Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik çalışmasının ardından söndürüldü. Tarihi bina kullanılamaz hale geldi.