BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.426,72

Başkan Cumali Atilla halkla bütünleşiyor

İlginçtir başta bir çalışma ekibi bulmakta zorlanan Diyarbakır Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla sabırla, metanetle, istişareyle hem uyumlu çalışabilecek bir ekip kurdu, hem de sahaya inerek halkla hemhal olmayı başardı.

İlginçtir başta bir çalışma ekibi bulmakta zorlanan Diyarbakır Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla sabırla, metanetle, istişareyle hem uyumlu çalışabilecek bir ekip kurdu, hem de sahaya inerek halkla hemhal olmayı başardı, her geçen gün çalışmalarına şevkle, heyecanla devam ediyor.

Bundan takriben 3 ay önceydi kendisini ziyaret etmiştim bana ” hocam şu kravatı çıkarmama bir hafta kaldı” demişti. Belki o ifadeyi sahaya inme adına mecaz anlamda kullanmıştı, ama sivilleşme adına her geçen gün sahada gözüküyor, halkla selamlaşıyor.

Malum Cumali Beyin daha önce şehrimizde vali yardımcılığı yapması ve Kürtçenin en büyük lehçesi durumunda olan Kurmança konuşabilesi de onun için büyük bir artı ve çalışmalarını kolaylaştırıyor bence.

İlk aylarda gece saat üçlere kadar uyumaya dahi fırsat bulmayan Başkan bu günlerde tatlı bir yorgunlukla, vazifesini yerine getirmiş bir “mega taşeron” edasıyla mesaisini tamamlıyor, mutluluğu yüzünde okumuyor.

Yakın zamanda kurdurduğu “Beyaz Masa” marifetiyle halkı dinlerken hem kendisi, hem vatandaş huzur buluyor, karşılıklı teşekkür ve mutlulukla huzurlu bir an geçiriliyor.

Beyaz masanın birçok fotoğrafını inceledim vatandaşla öyle bir hem hal oluyor ki, bu mutluluk adeta fotoğraf karelerine yansıyor.

Bu beyaz masa kurma konusunda emeği geçen Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Keser beye de bir teşekkür borcumuz olduğuna inanıyorum.

Fen işleri daire başkanı Mehmet Ali Sabaz’ın bir şantiye şefi edasıyla asfalt ve yol yapımı alanında nasıl da çalıştıklarına yer yer şahit oluyoruz,

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Şakir Yaman bey hem daire çalışanları hem vatandaşlarımızla kısa zamanda iletişim kurup, alanında gösterdiği başarı da küçümsenemez.

Kısacası hangi açıdan bakılırsa eskisine nazaran Belediye çalışmaları daha şeffaf ve daha kaliteli olduğu açık farkla aşikardır. Tabi ki bu çalışmaların verimli hale gelmesinde bir adım geride gecesini gündüzüne katan çalışkan bir ekip vardır. Bunu da satır aralarında dillendirmek içimden geldi.

Hükümetin Kayyum atamadaki isabetli tercihi de, Başkanımızın ekip arkadaşlarını seçerken titiz davranıp, duyarlı bir ekip oluşturması da şehrimiz için büyük bir avantajdır.

Her ne kadar bazı vatandaşlarımız hala siyasi gerekçelerle Belediyenin çalışmalarını dudak bükerek, küçümser bir eda ile anlatsalar da yapılan çalışmalar görmezlikten gelinemez.

Zaman zaman kulak misafiri oluyoruz, birkaç hararetli tartışmadan sonra vatandaş vicdanının sesine teslim olup hakikatleri kabullenmek durumunda kalıyor.

Hangi birini anlatayım, ne demişler “aynası iştir kişinin lafına bakılmaz” Cumali Bey de mümkün olduğu kadar pek konuşmaz, ama icraatları ortada şimdiye kadar yaptığı çalışmalar dahi Diyarbakır insanının duasını almaya yetiyor bence. Böyle devam ederse onu siyasi gerekçelerle eleştirenler dahi günün birinde “yiğidi öldür ama hakkını yeme” deyimine teslim olmak durumunda kalacağına inanıyorum.

Kardeşim belediye yönetiminde esas olan hizmettir, şeffaflıktır, şehre kazandırdığı güven ve huzurdur,  bu da elhemdulillah yavaş yavaş kendini gösteriyor, inşallah zaman içinde daha iyi çalışmalara da şahit oluruz, bazı çalışmalar ha diye yapılamıyor.

Mesela Sur’da bir çalışma yapabilmeniz için önce Anıtlar kuruluna projenizi sunup izin almanız lazım. Sanırım Melikahmet caddesinin bu hali ondan dolayı bu kadar gecikti, aldığım bilgilere göre izin alınmış Eylül Ekim gelmeden inşallah tarihi Melikahmet yolu yenilenecektir.

Tabi ki büyük şehrin sorunlarını bir yıl gibi kısa zamanda sıfırlamak mümkün değildir, ama hizmet katsayısı artarak çalışmaların devam ettiği de ortadadır, inşallah Başkanımız daha kalıcı çalışmalara imza atacak.

Kimisi de şu ihale şuna verildi, bu ihale buna verildi diye eleştiriyor, kardeşim ihale eninde sonunda birilerine verilecek, önemli olan iş yapıldı mı yapılmadı mı? İşin kalitesi ne durumda? ona bak, zaten ihale kime verilirse verilsin daima bir eleştireni olacaktır, bunlar küçük menfaat meseleleri bence ne dersiniz?

“Her şey Diyarbekir için, başka Diyarbekir yok”  diyor, bu sloganın Belediye tarafından kullanılmasını da huzurlarınızda talep ediyorum.

“Varol selam ve dua ile,

Umarım hafifler bu çile,

Bu şehri yönetmek zordu,

Kolaylaştı Cumali Atilla ile”

Şu şairliğimizi de bir gösterelim artık.