BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.440,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan çiftlere şoförlük yaptı

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Beykoz Çayır Festivali kapsamında toplu düğün şöleni düzenlendi.

Abone ol

Bu yıl 41 çiftin nikahı kıyıldı. Ünlü Sanatçı Kıraç da sahne alarak çiftler için en güzel eserlerini seslendirdi.

İlçede bulunan 16 İl Derneği’nin stant açtığı ve kültürel değerlerini sergilediği festivalde ‘Kardeşlik Mesajları’ verilirken, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesi kapsamında “İstanbul’un Avrupalı Kardeşleri” ülkelerinden gelen dans ekipleri de üç gün boyunca etkinlik düzenledi.

17 Temmuz Cumartesi günü ise 16 il derneğinin katılımı ile “Yöresel Yemek Yarışması” yapıldı. Yarışma, Anadolu’nun bilinen on bin yıllık öyküsünün birikimine dikkat çekmek ve bilinirliliğini artırmak amacı ile yüzlerce yılın derinliğinde oluşmuş zengin Türk mutfak kültürünü, önce bölge ve ülkemiz insanları daha sonra ise dünya ile buluşturmayı hedefledi.

Etkinlik, Türk mutfağını tüm renkleri ile etkin bir şekilde tanıtmanın yanında, Anadolu halk mutfaklarının unutulmuş ya da unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini ve mutfak kültürünü ulusal ve uluslar arası platformlarda tanıtmayı hedefledi.

Festival kapsamında 500 çocuk daha sünnet olarak delikanlılığa ilk adımı atarken, son gün ise 41 çiftin nikah töreni yapıldı.

Bütün ev eşyalarının hediye olarak verildiği nikah şöleni, çiftlerin şehir turuyla başladı. Başkan ve başkan yardımcıları kendi araçlarını gelin arabası olarak çiftlere verdiler ve şoförlüğünü yaptılar.  Beykoz’da bulunan Hz. Yuşa türbesinde yapılan toplu duaya ziyaretçiler de eşlik ederek renkli görüntüler oluşturdular.

Daha sonra çiftlerin Beykoz Çayırında tek tek nikahları kıyıldı. Nikah şöleninde kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, festivalin bu yıl dopdolu yaşandığını belirterek, gelecek yıl 100 çiftin nikahını kıyacaklarını söyledi.

Çayırı dolduran onbinlerce Beykozlu Kıraç’ın sahne almasıyla coşkulu, heyecanlı bir akşam yaşadılar. Çiftler, Kıraç’ın aşk şarkılarıyla dans etti, hareketli eserleriyle ise oynadılar.