BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan Çerçioğlu Ahilik Haftası'nı kutladı

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Ahilik Haftası dolayısıyla bir açıklama yaptı ve görüşlerini açıkladı.

Abone ol

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Bir toplumda birlik ve dayanışmayı sağlayan en önemli unsur müşterek değerlerin korunması ile mümkündür” dedi.

Ahilik Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Başkan Çerçioğlu, “Kendinden önce başkalarını düşünmek ve kollamak, hak ettiğinden fazlasını istememek, kanaat ve tevazu ölçüleri içerisinde kendi yeteneğine uygun bir işle meşgul olmak, birliğin, beraberliğin korunması için dayanışma içerisinde bulunmak ahilik kültürünün uyulması gereken şartlarındandır.

Sosyal ve ekonomik hayatın gelişmesinde önemli yeri olan Ahilik Teşkilatı da, geçmişten günümüze kadar yaşatılmış bir geleneğimizdir. İşte böylesine önemli bir anlayışı dünden bugüne taşıyan ahilik teşkilatında önemli bir esasta ticarette dürüstlüğü ve mesleki ilişkilerde kendi kendine denetimi sağlamasıdır. Ahilik kültür ve prensiplerinin çağımızın bilgi, deneyimi ve birikimiyle zenginleştirilerek yaşatılması ve geleceğe taşınması kentimiz ve ülkemiz için faydalı olduğu kadar ilerleyen toplumların da modeli olacaktır” diye konuştu.