BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  GÜNCEL

Başkan açıkladı! Çok tartışılan Bolu Gölcük ihalesi iptal edildi

BOLU Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 19 Aralık’ta yapılan ve 12 firmanın katıldığı Bolu’nun cennet köşelerinden Gölcük’ün konaklamaya açılmasına ilişkin ihalenin iptal edildiğini açıkladı. İhaleyi Avrasya Feribotunu kaçıran kişinin kardeşi kazanmıştı. Tabiat parkı bu ihale ile yapılaşmaya açılırken kamuouyundan büyük tepki yükselmişti.

Abone ol

BOLU’nun doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı bölge halkının tepkisine rağmen ihaleyle özel işletmeye verilmişti. İhaleyi kazanan kişi de Avrasya Feribotu'nu arkadaşlarıyla birlikte kaçıran Muhammet Tokcan'ın kardeşi Kurtuluş Tokcan çıkmıştı.

Bolu Belediyesi kamuoyundaki tepkilere rağmen ihaleden vazgeçmemiş ve aylık 116 bin lira karşılığında doğa harikasını yapılaşmaya açmıştı. İhale ulusal medyada haber olunca Bolu Belediye Meclisi konuyu yeniden ele aldı.

Bugün yapılan meclis toplantındada ihalenin iptal edilmesine karar verildi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, tepki alan ihaleyli ilgili “Arkadaşlarla karar aldık. Gölcük ihalesini iptal ediyoruz. Çok üzüldük” dedi.

PARTİYE ŞİKAYET YAĞDI


BETON BİNALAR DİKECEKLER
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Bolu Belediyesi'ne 2012 yılında 29 yıllığına kiralanan Gölcük Tabiat Parkı için 19 Aralıkta ihale yapılmıştı. İhale kapsamında 19 odalı dağ köşkü ile 25 bungalov yapımı ve Göl Gazinosunun özel işletmeye verilmesi yer alıyordu.

19 Aralık’ta yapılan ihaleye 12 firma ve kişi başvurmuş ancak ihale son anda başvuran Düzce’den Kurtuluş Tokcan’da kalmıştı. Kurtuluş Tokcan ise Avrasya feribotunu kaçıran Muhammet Tokcan'ın kardeşiydi. İhale bu yönüyle de skandal yaratırken 19 Aralık’tan itibaren hem Cumhurbaşkanlığına hem de Ak Partiye Gölcük ihalesinin iptali için çok sayıda başvuru yapıldı.

BELEDİYE BAŞKANININ AÇIKLAMASI TUHAF

İnatla ihaleyi yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, konu uluslararası medyaya yansıyınca iptal yoluna gitti. Başkanın kararı ilan eden açıklaması ise tuhaf oldu:
-Arkadaşlarla karar aldık. Gölcük ihalesini iptal ediyoruz. Çok üzgünüz. İyi niyetli kişileri hariç tutuyorum ama birileri, provakatörler bu ihaleyi ülke meselesi haline getirdiler. Biz bunu para için değil, Bolu’nun geleceği için yapıyorduk. Tek bir ağaç kesmeden, gerçekleştirecektik. Ama kötü niyetli kişiler, şov peşinde koşanlar oldu. Bu bizi çok üzdü”.

BAŞKANIN NİYETİ NE?

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz 'projeden vaz mı geçtiniz' şeklinde soruya verdiği 'Ben öyle bir şey dedim mi' yanıtıyla da kafa karıştırdı. Bu cevap ihaleyi iptal etse de rafa kaldırmadığı, kamuoyu tepkisi dinince yeniden gündeme getireceği şeklinde yorumlandı.

GÖLCÜK TABİAT PARKINI YOK EDECEK

Orman Bakanlığı’nın kiracısı konumundaki Bolu Belediyesi, 3 kilometrelik teleferik, bir kilometrelik dağ kızağıyla birlikte 27 bungalov, 19 odalı dağ köşkü ve kır gazinosu yapımını için ihaleye çıkmıştı. Başkan 'tek ağaç' kesilmeyecek dese de bu ihale ile tabiat parkı yapılaşmaya kurban edilecekti.