BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.429,41
HABER /  GÜNCEL

Başdanışmanı Turgut Özal’ı yazdı

8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın hayatı başdanışmanı Hikmet Özdemir tarafından kaleme alındı. <br/>Türkiye’nin 8’inci cumhurbaşkanı Turgu...

Abone ol

8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın hayatı başdanışmanı Hikmet Özdemir tarafından kaleme alındı.
Türkiye’nin 8’inci cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın başdanışmanı olarak görev yapan Hikmet Özdemir, merhum Özal’ın biyografisini bir kitapta topladı. Hikmet Özdemir, muhafazakâr mühendis Özal’ın liderlik portresini, başarılarını ve yanılgılarını, onun Türkiye tezlerini bilen isimlerden biri olarak tarafsız bir şekilde yazdı.
Kitabın Türkiye’nin bir dönemini anlattığını ifade eden Hikmet Özdemir, “Kitapta Turgut Özal’ın 1927’de başlayıp 1993’e kadar süren 66 yıllık yaşam öyküsü yer almaktadır. Bu öykü Türkiye’nin zorluklar, krizler, başarılar, darbeler ve hayli karmaşık devlet, ordu, toplum, ekonomi, dış ilişkiler, siyasi partiler ve demokrasi kültürünün bir başka açıdan yazımıdır aynı zamanda” diye konuştu.
Özal’ın biyografisi, 21’inci yüzyıl Türkiye’sinin iç ve dış siyasetini, daha iyiyi arama çabasını süreklilik ve değişim eksenlerinde düşünmek isteyenler için sürükleyici bir okuma sunuyor.
Hikmet Özdemir’in kaleme aldığı “Turgut Özal” kitabı, önümüzdeki günlerde kitapçılardaki yerini alacak.

HİKMET ÖZDEMİR KİMDİR?
Siyaset bilimi profesörü Hikmet Özdemir Kahramanmaraş’ta doğdu. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü kamu yönetimi lisans programını bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden kamu yönetimi ve siyaset bilimi doktoru unvanı aldı. TÜBİTAK, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’nda görev yaptıktan sonra Kırıkkale, Başkent, Kocaeli üniversitelerinde ve tam zamanlı profesör olarak Türk Tarih Kurumu’nda çalıştı.
British Chevening bursuyla Londra Üniversitesinde; Fulbright bursuyla Georgetown Üniversitesinde; İngiltere ve ABD devlet arşivlerinde ve İsviçre’de Milletler Cemiyeti arşivinde incelemelerde bulundu.
Türkiye’de hükümet-ordu ilişkileri; harp ve kriz döneminde liderlik; siyaset ve anayasal kurumların gelişimi ile cihan harbinde Ermeniler konularında 46 kitabı yayımlandı.
(İHA)