BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.497,15
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başdanışmandan cemaate 'korkuyorsunuz' mesajı!

Yalçın Akdoğan, cemaatin halka cahil benzetmesi yaptığını ve seçim sonuçlarından korktuklarını söyledi.

Abone ol

Başbakan'ın siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Star sindeki köşesinde Başbakan Erdoğan'a yönelik yapılan Hitler benzetmesini, halkın cahil olduğu suçlamalarını yazı ve cemaati çok kızdıracak sözler söyledi.

Akdoğan yazısında CHP'nin yıllardır halka yaptığı cahil benzetmesinin artık cemaat tarafından da yapıldığını öne sürdü. Yazının sonunda Sarıgül'ün ve Kılıçdaroğlu'nun panik içinde olmadığının altını çizen Akdoğan cemaat için isim vermeden "Korku bacayı sarmış" dedi.

CHP başta olmak üzere Kemalist elitin halkı küçümseyen ve doğruyu bulamamakla suçlayan yaklaşımlarına Gazeteci-Yazarlar Vakfı da farklı bir şekilde eklemlenmiş oldu. Vakfın aktardığını şu değerlendirme calib-i hayrettir:

Maşeri vicdan (kamu vicdanı) ilk dönemde doğruyu tespit edemez, kitlesel halde savrulur, bir oraya gider, bir buraya gider. Ancak unutmayın ki maşeri vicdanın gelip sükûn edeceği mahal, hak ve hakikattir. Hakk’ın ve hakikatin nerede olduğu ortaya çıkacaktır. Göreceksiniz maşeri vicdan sizin yanınızda olacaktır”.

Kamu vicdanının doğruyu tespit edemeyeceği ve savrulacağı düşüncesi benzer bir tezyif örneği olarak görülebilir. Ancak burada sadece halkın iradesi tezyif edilmiyor aynı zamanda bir bakıma ön alınıyor.

KORKU BACAYI SARMIŞ! 

Bütün hesabını ve yatırımını 30 Mart seçimlerinde AK Parti’nin oy kaybetmesine bağlayanlar bunun olmayacağını gördükleri için şimdiden ön alıyorlar ve peşinen çıkacak sonuca tevil getiriyorlar.

AK Parti’nin seçimi kazanacağına yönelik sinyaller karşısında sadece Sarıgül’ün veya Kılıçdaroğlu’nun paniğe kapılmadığı anlaşılıyor. Tahribat üzerine hesap yapanların bir kez kaybedeceği görülüyor. Anlaşılan korku bacayı fena halde sarmış...