BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.409,66
HABER /  GÜNCEL

Başbuğ'la ilgili olay iddia! Afrin tepkisinin perde arkasında bakın ne var

Gazeteci Nevzat Çiçek, katıldığı bir TV programında Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ'la ilgili çok konuşulacak iddialarda bulundu. Çiçek, İyi Parti ve Saadet Partisi'nin ittifak yapması için İlker Başbuğ'un devrede olduğunu ve bu olayın Ankara'da duyulduktan sonra büyük tepkiye neden olduğunu açıkladı. Erdoğan ve Bahçeli'nin Afrin tepkisinin nedeni buymuş.

Abone ol

Hande Fırat'ın programına katılan Nevzat Çiçek, seçim ittifaklarının yoğun olarak konuşulduğu bu günlerde çarpıcı bir iddia ortaya attı.

İlker Başbuğ’un Adıyaman’da kanaat önderleriyle bir takım temaslarda bulunduğunu söyleyen Çiçek "Saadet Partisi'nin AK Parti'ye yanaşmaması durumunda, İyi Parti ile bir ittifak içerisine girebileceği ve İlker Başbuğ'un da bunun üzerine çalıştığı tahmin ediliyor." dedi. Nevzat Çiçek şu açıklamalarda bulundu:

BAŞBUĞ'LA İLGİLİ ÇOK FARKLI BİR BİLGİYE ULAŞTIM: İlker Başbuğ Adıyaman'a gitmişti. Erdoğan ve Bahçeli çok sert tepki gösterdiler. Ben bu işin perde arkasını merak ettim acaba sadece Afrin üzerinden söylenen midir? Yoksa başka bir şey mi? Ben çok farklı bir bilgiye ulaştım. Başbuğ orda çeşitli illerin kanaat önderi ve aşiret reisleriyle görüşüyor.

BAŞBUĞ İYİ PARTİ YÖNETİCİLERİYLE BİRLİKTE ADIYAMAN'DA BÖYLE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

ANKARA'NIN KULAĞINA GİTTİ

Sanırım Ankara'nın kulağına gelen kısım orası. Yani Afrin'den ziyade Başbuğ'un ordaki temaslarının neticesi...Başbuğ'un oradaki gezilerinde İyi Parti'nin olduğu biliniyor.

İYİ PARTİ VE SAADET PARTİSİ BİRLEŞSİN DİYE UĞRAŞIYOR

Saadet Partisi'nin AK Parti'ye yanaşmaması durumunda İyi Parti'yle bir ittifak içine girilebileceği tahmin ediliyor. Başbuğ'un da bunun üzerinde çalıştığıyla ilgili bir emare ortaya çıkıyor.

İlker Başbuğ Afrin operasyonuyla ilgili siyasete alet edilmemeli şeklinde açıklama yapmış Erdoğan ise Bağbuğ'un bu sözlerine şu sözlerle tepki göstermişti: ''Bir Genelkurmay Başkanından, emekli de olsa, böyle bir açıklamayı duymak, bizler için büyük bir talihsizliktir. Bir defa, siyasete alet edildiğini söylemek onun haddine mi?

Asker kışlasının içerisinde oturup, saldırıları izleyecek mi? Böyle bir durumda mı olacak? Siyasete alet edildiğini neye dayanarak söylüyor? Gerekli cevabını alacak. Böyle bırakılamaz. Ne demek Afrin Harekatı siyasete alet edilemez.

KİMLERLE HAREKET EDİYORSA VURGUSU

Asıl Afrin Harekatı'nı siyasete alet edenler, zannediyorum beyefendinin beraber hareket ettiği tiplerdir. Kimlerle hareket ediyorsa, onlar siyasete alet ediyorlar. Esed'in yanına gidenler kimlerse, onu onlarla paylaşsın, şu andaki iktidarla değil. Asla da bunu böyle konuşmasını tasvip etmemiz mümkün değil, yazıklar olsun."

Karamollaoğlu'ndan İlker Başbuğ'a destek

İlker Başbuğ'la ilgili bomba iddia! 2019 seçimlerinde...