BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,67
HABER /  GÜNCEL

Başbuğ'dan Sözcü'ye operasyon açıklaması

İlker Başbuğ, Sözcü gazetesinin sahibi ve bazı çalışanlarına yönelik soruşturması hakkında açıklama yaptı.

Abone ol

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Sözcü gazetesinin sahibine ve çalışanlarına yönelik başlatılan soruşturmayı sosyal medya hesabından eleştirdi.

Başbuğ, Twitter hesabından yaptığı açıklama, "Sözcü Gazetesi'ne yapılanı anlamıyorum ve doğru bulmuyorum" dedi.

Sözcü Erdoğan'ı buldu gözaltı listesindeki olay isim

15 TEMMUZ GÜNÜ SÖZCÜ'DE ÇIKAN ERDOĞAN HABERİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma dosyasında, Sözcü gazetesi 15 temmuz darbe girişimi günü tatilde olan Erdoğan'ın yerini deşifre etmekle suçlanıyor.

Savcılık dosyasında 15 Temmuz'da internet sitesinden yer alan "Sözcü Erdoğan'ı buldu" başlıklı haberle 1 Ocak günü gazetede yayınlanan "2016 falınız" başlıklı haberlerin yer aldığı öğrenildi. 

Star muhabiri Kemal Gümüş, 24 TV'nin yayınında Sözcü gazetesinin FETÖ'yle olan irtibatını ve 15 Temmuz darbe gecesi ve öncesinde nasıl bir rol oynadığını iddia etti.

Sözcü gazetesinin kurulduğu günden bu yana Taraf, Zaman ve Cumhuriyet gibi FETÖ ile bağlantılarının olduğu ve FETÖ'nün işgale giden yolda önünü açtığını kamuoyu oluşturduğunu belirten Gümüş, darbe günü muhabir Gökmen Ulu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otelin çok detaylı bilgilerini verdiğini söyledi.

SÖZCÜ'DEN ERDOĞAN NEREDE ANKETİ

Yine Sözcü gazetesinin internet sitesinde o günlere ilişkin Erdoğan'ın nerede olduğuna ilişkin anket yaptırdığı belirtiliyor.