BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,45
ALTIN 2.489,25
HABER /  POLİTİKA

Başbakanlık'tan flaş açıklama!

Başbakan Erdoğan ile Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili Başbakanlık'tan açıklama geldi.

Abone ol

İNTERNET'e yüklenen bir ses kaydı Ankara'yı karıştırdı. Youtube'ye yüklenen ve kısa sürede sosyal medyada günün en çok tartışılan konusu haline gelen yeni kayıtlarda Başbakan Erdoğan ile Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen konuşmalar yer alıyor. 

Ankara kulisleri bir kez daha hareketlendi. Başbakan Erdoğan ile Bilal Erdoğan arasında 17 Aralık'ta geçtiği iddia edilen ses kaydı akşam saatlerinde Youtube yüklendi. Ses kayıtları bu kez Haramiler hesabı üzerinden değil farklı bir hesap üzerinden yayınlandı.

SOSYAL MEDYA KARIŞTI

Ses kaydının yayınlanmasının ardından sosyal medyada karıştı. Kısa sürede günün en çok konuşulan konusu haline gelen ses kayıtlarının, montaj olduğu iddia edilirken muhalif bazı gazeteciler de kayıtların kurgu olabileceği ihtimalini seslendirdi.

 
CHP SES KAYITLARINI DİNLEDİ, ERDOĞAN'IN İSTİFASINI İSTEDİ- TIKLAYIN    
                                                                                                                                  

BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Ses kayıtlarıyla ilgili olarak bugüne kadar açıklama yapmayan Başbakanlık ise ilk kez sessizliğini bozdu ve ses kayıtlarının yayınlanmasından yaklaşık 3 saat sonra açıklama yaptı. Açıklamada, ses kayıtlarının montaj olduğu iddiası bir kez daha tekrarlandı. İşte Başbakanlık'tan yapılan o açıklama;

"Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında bir telefon görüşmesi olduğu iddiası eşliğinde, bu akşam internet aracılığıyla servis edilmiş olan ses kayıtları, ahlaksızca bir montaj ürünü olup tümüyle gerçek dışıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nı hedef alan bu kirli tezgâhı kuranlardan hukuk içinde hesap sorulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."