BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.499,33
HABER /  POLİTİKA

Ankara bu açıklamaya kilitlendi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti grubundan açıklayacağı İç Güvenlik Yasa Tasarısı için dünkü Bakanlar Kurulu mesaisini uzattı.

Abone ol
Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün yapılacak AK Parti grubunda İç Güvenlik Yasa Tasarısını açıklayacak. Bakanlar Kurulu çalışmaya devam ediyor. Uzun zaman sonra ilk kez Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama olmayacak.
 
Bakanlar Kurulu dün gece saat 23.00'a kadar çalıştı. Davutoğlu 7 saatlik toplantıdan erken ayrıldı, Bakanlar Kurulu üyeleri ise mesaisini uzattı. Bu arada uzun zaman sonra ilk kez Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama yapılmadı. 
 
GÜVENLİK PAKETİ ÇALIŞMALARI

Hükümet, 36 kişinin öldüğü Kobani'ye destek eylemleri sırasında çıkan olayların ardından bir güvenlik paketi hazırlamaya karar verdi. Toplumsal olaylarda polisin müdahale yetkilerini arttıracağı duyurulan paketin ayrıntılarını Başbakan Ahmet Davutoğlu kamuoyuyla paylaşmıştı. Buna göre; molotof bomba sayılacak, gösterilerde maske ile yüzünü kapatanlar anında gözaltına alınacak, polis savcılık izni olmadan makul şüphe gördüğü durumlarda arama yapabilecek.

Davutoğlu sözkonusu reformun "polisiye tedbirler paketi" olmadığını söyledi. AB ve dünya standartlarında önlemler getirileceğini belirten Davutoğlu "Suç işleyenin de, işlediği suç da yanına kâr kalmamalı. Aksi takdirde insanları suça teşvik etmiş oluruz" dedi. 

ALMAN TİPİ GÜVENLİK MODELİ

Geçen haftaki Bakanlar Kurulu'nda konu gündeme geldi. Toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Kapsamlı iç güvenlik reformunda özellikle Avrupa Birliği üyesi ülkelerde bu durum nasıl karşılanmaktadır ve belki de bir Almanya önceliğine öncelik vermek suretiyle oradaki uygulamaları, oradaki yetkileri belki esas alabilecek, Türkiye özeline uygulanabilecek bir noktaya getirmek üzere çalışmalara devam edilmesi kararı da verilmiş oldu" demişti.