BIST 9.725
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.425,15
HABER /  GÜNCEL

Başbakanlık ofisi önünde ’’Mahmud Abbas’’ protestosu

Dolmabahçe’deki Başbakanlık ofisi önünde bir grup Filistinli, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı protesto etmek istedi. Polis, eylemcile...

Abone ol

Dolmabahçe’deki Başbakanlık ofisi önünde bir grup Filistinli, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı protesto etmek istedi. Polis, eylemcileri olay yerinden uzaklaştırdı.
Beşiktaş’ta bulunan Başbakanlık ofisinin önüne gelen yaklaşık 20 kadar Filistinli, Mahmud Abbas’ın geçişini beklemeye başladı. Sivil polisler, grubu ofis önünde uzaklaştırmak istedi. Grup ilk önce Beşiktaş Meydanı’na doğru polis kontrolünde uzaklaştırmak istendi. Bu arada Başbakanlık ofisine giden bir konvoyu gören protestocular slogan atmaya başladı. Eylemcilerden biri elinde dövizle makam aracına doğru yaklaştı. Eylemciyi polis olay yerinden uzaklaştırmak isterken, protestocularla polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
Eylemcilerden bir şahıs, “Abbas’ın burada Türkiye’ye ateşkes sağlamak için yürütmeye çalıştığı müzakereler karşısında olduğumuzu söylemek için geldik. Çünkü Abbas baştan itibaren Filistin direnişiyle işgalci olan İsrail’i eşit olarak görüyor. Aynı zamanda Abbas, Hamas’ın karşısında duruyor. Abbas, Mısır ile işbirliğiyle beraber Filistin politikasını başka bir yöne İsrail’le işbirliği yaparak bunu yapmaya çalışıyor. Abbas bizi temsil etmiyor. Hiçbir şekilde bizim başbakanımız olmadığını söylemek için buradayız” dedi.
Sivil polis ekipleri tarafından sloganlar atan protestocu grup, ofis çevresinden uzaklaştırıldı.
(İHA)