BIST 9.550
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.492,31
HABER /  GÜNCEL

Başbakanlık o görüntüler için inceleme başlattı

Başbakanlık, polis olduğu iddia edilen kişilerin bir şantiyede bazı işçileri yere yatırıp hakaret ettiği görüntülerle ilgili inceleme başlattı.

Abone ol

Başbakanlık, sosyal medyada yer alan ve Yüksekova'da özel harekât polisi oldukları iddia edilen şahısların, bir şantiyede bazı işçileri yere yatırıp hakaret ettiği görüntülerle ilgili inceleme başlattı.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada "Vatandaşlarımızın yere yatırıldığı görüntü için derhal gerekli incelemenin yapılması talimatı verildi" denildi. Açıklamada şunlara vurgu yapıldı:

"Başbakanımız terörle mücadele operasyonları çerçevesinde vatandaşlarımızın yere yatırıldığı bir görüntünün sosyal medyada dolaşıma girmesi üzerine İçişleri Bakanlığı'na derhal gerekli incelemenin yapılması talimatını verdi.Terörle mücadelenin demokratik hukuk devleti kuralları çerçevesinde taviz verilmeksizin sürdürülmesinin altını daha önce de defaatle çizen sayın başbakanımız kanunsuz hiç bir uygulamaya izin verilmeyeceğinin de altını çizmektedir. Bununla ilgili gerekli inceleme tamamlandıktan sonra kamuoyuna gerekli açıklamalar da yapılacaktır."

30753677.jpg 
Görüntülerin devamında amir şu ifadeleri kullanıyor:

"Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücünü göreceksiniz. Hepinizi tanıyorum ben. Kim ki hainlik yapacak, kim ki ihanet ediyor, karşılığını görecek. Ne yaptı ulan size devlet? Ne yaptı devlet? Hepiniz karşılığını göreceksiniz.Türk'ün gücünü göreceksiniz."

GÖRÜNTÜLER YÜKSEKOVA'DA ÇEKİLDİ İDDİASI

DİHA’dan Nedim Türfent’in haberine göre ise söz konusu görüntü, 5 Ağustos’ta Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde özel harekât timlerinin Selahattin Eyyubi Havalimanı’nın kuzeyinde özel bir şantiyeye yaptığı baskında çekildi.

Habere göre baskında aralarında çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 52 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 46’sı götürüldükleri emniyette serbest bırakıldı.

BAŞBAKANLIK O GÖRÜNTÜLERLE İLGİLİ İNCELEME BAŞLATTI

Başbakanlık, sosyal medyada yer alan ve Yüksekova'da özel harekât polisi oldukları iddia edilen şahısların, bir şantiyede bazı işçileri yere yatırıp hakaret ettiği görüntülerle ilgili inceleme başlattı. Açıklamada, "vatandaşlarımızın yere yatırıldığı görüntü için derhal gerekli incelemenin yapılması talimatı verildi" denildi.

Açıklamada, "Başbakanımız terörle mücadele operasyonları çerçevesinde vatandaşlarımızın yere yatırıldığı bir görüntünün sosyal medyada dolaşıma girmesi üzerine İçişleri Bakanlığı'na derhal gerekli incelemenin yapılması talimatını verdi" ifadesi kullanıldı.

"Terörle mücadelenin demokratik hukuk devleti kuralları çerçevesinde taviz verilmeksizin sürdürülmesinin altını daha önce de defaatle çizen sayın başbakanımız kanunsuz hiç bir uygulamaya izin verilmeyeceğinin de altını çizmektedir. Bununla ilgili gerekli inceleme tamamlandıktan sonra kamuoyuna gerekli açıklamalar da yapılacaktır " açıklaması yapıldı.

HAKKARİ VALİLİĞİ DE SORUŞTURMA BAŞLATTI

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde polisin yaptığı bir operasyonda çekildiği öne sürülen görüntülerle ilgili Hakkari Valiliği tarafından da geniş çaplı inceleme ve soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Yüksekova İlçesi'nde önceki gün özel bir şantiyeye yapılan baskında gözaltına alınan ve yerde arkadan elleri kelepçeli halde yere yatırılan kişilere ait olduğu öne sürülen görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine Hakari Valiliği harekete geçti. Hakkari Valiliği konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Çeşitli yazılı ve görsel medya organlarında yer alan ve İlimiz Yüksekova İlçesinde çekildiği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak Valiliğimizce ivedilikle geniş çaplı inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."