BIST 9.090
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,61
HABER /  DÜNYA

Başbakanlık eylemcisi örgüt üyesi mi ?

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ankara’da Başbakanlık binası önünde etkisiz hale getirilen şahsın herhangi bir örgüt bağlantısı olmadığını sö...

Abone ol

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ankara’da Başbakanlık binası önünde etkisiz hale getirilen şahsın herhangi bir örgüt bağlantısı olmadığını söyledi.
Bakan Güler, Büyükçekmece’de katıldığı program öncesi Ankara’da hareketli anlar yaşanmasına neden olan olayla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakanlık binası önünde etkisiz hale getirilen şüphelinin beline sardığı kablolarla bomba süsü verdiğini dile getiren Güler, “Arkadaşlarımızın daha önceden almış oldukları bir tedbirler var. Kendisi 5-6 dakika önce kıyafetini tarif ederek böyle bir eylemin olacağını ifade etmiş. Arkadaşlar da teyakkuza geçmiş. Yakalanmış, etkisiz hale getirilmiş. Zaten ortada bir canlı bomba yok. Psikolojik sorunları olduğunu tahmin ediyoruz. Ne bir canlı bomba eylemi var, ne bir yaralanma var” dedi.
Polislerin havaya 3 el ateş ettiği yönündeki iddiaların sorulması üzerine ise Güler, “Polisimizin belki yakalama öncesinde bir el havaya ateş etmesi söz konusu olabilir ama kendisine yönelik bir şey değil. Herhangi kayda değer bir şey yok” diye konuştu.
Bakan Muammer Güler, “Şüphelinin bir bağlantısı var mı?” sorusu üzerine de, “Hiçbir bağlantısı yok. Zaten öyle bir olay görüntüsü de yok. Üzerindeki kabloların bulunma tarzı, olayın gelişme tarzı çok farklı bir şey olmadığını gösteriyor” şeklinde konuştu.
(İHA)