BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.425,56
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Başbakanlık 30 personel alıyor

Başbakanlık 30 uzman yardımcısı alacak. Başvuru yapacaklarda aranan şartlar açıklandı. Başvuru tarihleri ise..

Abone ol

Başbakanlık, Başbakanlık merkez teşkilatlarında çalıştırılmak ve başbakanlık uzmanı olarak yetiştirilmek üzere 30 adet başbakanlık uzman yardımcısı alacak.

Fakuülte mezunları

Başbakanlık uzman yardımcılığı kadrosu için üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından birisini bitirmiş olanlar başvuru yapabilecek.

85 puan ve üstü

Uzman yardımcılığı için başvuru yapabilmek için 2008 ve 2009 Kamu Personel Seçme Sınavlarından KPSSP:95 veya KPSSP:97 puan türlerinden 85 ve üzerinde puan almak şartı getiriliyor.

30 yaşını aşmamış olacak

Başvuru yapan adaylar içerisinden alınacak sayının dört katı aday arasına girenler arasından yeniden sınav yapılacak. Sınava girmek için 30 yaşını aşmamış olmak, erkekler için askerlikle ilişkişi bulunmamak, şartları aranıyor.

Başvurular 28 Eylül-2 Ekim 2009 tarihleri arasında Başbakanlık'a posta veya elden yapılabilecek. Giriş sınavına hak kazanan adaylar arasında daha sonra sözlü sınav olacak.

Sözlü sınavda neler sorulacak?

Adaylara mezun olduğu bölüm ile birlikte hukuk, iktisat, maliye, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler ve işletme ile Başbakanlığın faaliyet alanlarıyla ilgili konular, genel kültür düzeyleri, muhakeme, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin başbakanlık uzmanlığına uygunluğunun değerlendirildiği sözlü bir sınav yapılacak.