BIST 9.804
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,04
HABER /  GÜNCEL

Başbakan'ın kızları o 'in'lerde okudu!

Orta Asya'daki eğitim gönüllüleri hakkında "Önden Giden Atlılar" kitabını yazan, Harun Tokak Başbakan'ın kızlarının bugün "in" denilen okullarda, yurtlarda okudunu da ileri sürdü.

Abone ol

Orta Asya'daki eğitim gönüllüleri hakkında "Önden Giden Atlılar" kitabını yazan, Harun Tokak Bugün Tv'nin konuğu oldu. Tokak çarpıcı bir iddia dile getirdi ve Cumhurbaşkanı Gül'ün oğlunun, Başbakan'ın kızlarının bugün "in" denilen okullarda, yurtlarda okudunu da ileri sürdü.

Erkam Tufan'la Analiz programına katılan Tokak, Başbakan Erdoğan'ın Fethullah Gülen hakkındaki sözlerine tepkiliydi. Harun Tokak, "Hocaefendi sahipsiz değil" diye konuştu.

Dünyadaki Türk Okullarının Fedakâr Öğretmenleri

Bu fedakar öğretmenler cebinde dolarlarla gitmiyor,  öylece gidiyor diyen harun tokak, cebindeki üç beş kuruşun bitmemesi için otellerde değil, camilerde, mescitlerde, kiliselerde hatta tapınaklarda kalan öğretmenler olduğunu söyledi…

Bu fedakar öğretmenlere Afrika’dan bir örnek veren tokak, “Afrika ülkesi olan Kongo’ya öğretmenlik yapmaya giden İbrahim öğretmen var. Orada beyazlara ölüm sloganları arasında, kendisinin o beyazlardan olmadığını Anadolu’nun merhametini getirdiğini anlatmaya çalışıyor…

Türkiye’yi arıyor 50 – 60 tane kurbanlık istiyor, bu vesileyle o insanların kalplerini giriyor. Aradan 5 yıl geçiyor… Sayın Cumhurbaşkanı’mız Abdullah Gül 2010’da Kongo’ya gidiyor. Bakıyor oradaki tüm yerel mülki idare bir Türk gencine büyük hürmet gösteriyor, saygı gösteriyor.Sayın Cumhurbaşkanı merak ediyor soruyor... Kim bu Türk genci? Çevresindekiler diyor ki, buradaki Türk Okulunun Genel Müdürü.  Çağırıyor… İbrahim Bey anlat bakalım neler yaptınız? Anadolu’dan damıtılmış delikanlının o kara kıtada nelere muktedir olduğunu görünce duygulanıyor… İbrahim gel kardeşim sana bir sarılayım diyor… İbrahim, “efendim ben çok terliyim sizi rahatsız etmeyeyim” diyor… Sayın Gül’de, “olsun bende senin terine sarılayım” diyerek sarılıyor…

Şimdi İbrahim, Sayın Cumhurbaşkanı’m siz bir çete üyesine mi sarıldınız? Diye sormaz mı? Diyen Harun Tokak, Türkiye’ye gelen büyükelçilere bunu tembih etmenin maksadı manası ne olabilir Allah aşkına… Diyerek tepki gösterdi.

Başbakan’ın “İN” Açıklamaları

Cumhurbaşkanının oğullarınnın Başkanımızın kızları Elif ve Esra'nın, Bülent Arınç'ın, Mehmet Ali Şahin'in çocuklarının hep bu okullarda okuduklarını söyleyen Tokak, “Eğitim kadar dünyada şeffaf hiçbir şey yok. Senin çocuğunu eğitim veriyoruz, acaba bu çocuklara yanlış bir şey öğretilmiş mi hiç… Kendi çocuklarından bunu dinleme zahmetine katlanmışlardır her halde… Ve o dönemde biz evlatlarımızı oralara göndermekten çok memnunuz ifadeleri kullanılıyordu. Bu kadar memnuniyet verici yere gelirlerse memnun olarak geri giderler” dedi..

Hocaefendi O kadar Sahipsiz Değil”

Hocaefendi’ye atılan iftiraları değerlendiren Harun Tokak, Hocaefendi o kadar sahipsiz değil, Hocaefendi dize gelebilecek bir insan da değil, Hocaefendi hiç kimsenin önünde yatmaz, hiç kimsenin önünde dize gelmez” dedi.

Dershanelerin Kapatılması

Eğer doğudaki dershaneler, okullar kapatılırsa, doğu problemi hiçbir zaman bitmez, bunu buradan açık ve net söylüyorum.

Dünyadaki Türk Okulları

Dünyadaki hiçbir ülke, bu propaganda dan etkilenmeyeceğini dile getiren tokak, “Ben bu kara propagandayı yapan insanların etrafındakilerinde bundan etkilendiğini düşünmüyorum. Sadece kendi kendilerini kandırıyorlar, Kendilerini korumak için bir şeyleri örtmek için, cemaati bir şal gibi üzerlerine örtmeye çalışıyorlar ama nereye kadar gider bu… ” dedi.

Paralel Yapı Tartışması

Varsa bulsunlar diyen Tokak, paralel yapı kimse, nerdeyse, kim kimi dinlemişse ortaya çıkarsınlar… Masum insanları karalandığını söyledi…