BIST 9.695
DOLAR 32,52
EURO 34,82
ALTIN 2.427,55
HABER /  GÜNCEL

Başbakan'ın istihdam çağrısına ilk yanıt

Başbakan Erdoğan'ın işsizliğin azaltılması için sektörlere çağrısına ilk yanıt otobüsçülerden geldi.

Abone ol

Şehirlerarası yolcu taşıyan otobüsçüler, 2 yıl içinde 5 bin kişiyi sektörde istihdam etmeyi hedefliyor.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Yönetim Kurulu Başkanı Rüştü Terzi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de işsizliğin azaltılması amacıyla ''istihdam'' çağrısında bulunduğunu söyledi.

Bu konuda Hükümetin önemli çalışmalara imza attığını ifade eden Terzi, ''Biz de federasyon olarak Başbakan Erdoğan'ın çağrısı üzerine sektörde ara eleman istihdam etmek için harekete geçtik'' dedi.

Terzi, ara eleman istihdamı için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme (MEKSA) Vakfı ve Bayrampaşa Belediyesinin katkılarıyla host ve hosteslik eğitimlerine başladıklarını bildirerek, şunları kaydetti:

''Bu eğitimler çerçevesinde yetişen gençleri sektörde işe başlatacağız. Hem sektörün eğitim açığını tamamlamak hem de istihdamı eğitimli elemanlarla yapmak için böyle bir çalışmaya girdik. Bu ayın sonunda eğitimleri tamamlanan 80-90 kişi firmalarda işe alınacak. Yıl sonuna kadar istihdam edilecek kişi sayısı 200'ü bulacak.''

Bu çalışmaya destek verilmesi durumunda 2 yıl içinde 5 bin kişiyi istihdam etmeyi planladıklarını belirten Terzi, ''Çünkü İŞKUR, bu projede finans sağlıyor. Gelecek aylarda da eğitimlerin devam etmesi, müşterek çalışmaya bağlı. Biz de ülkede işsizlik sorununun çözülmesini istiyoruz'' dedi.