BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.510,10
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başbakan'ın afişini indirdiler

Bolu’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın pankartını indiren kimliği belirsiz şahıslar polisi alarma geçirdi.

Abone ol

Pankartın asılı olduğu mahalleyi ablukaya alan ekipler gece boyunca arama yaptı. Olay yeri inceleme ekipleri parmak izi taraması yaparken güvenlik kamerası kayıtlarından kimlik tespiti yapılmaya çalışıldı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından Türkiye’nin bir çok ilinde başlayan protestoların bir değişik örneği de Bolu’da yaşandı. Belediye Meydanı'nda bulunan Necip Fazıl Kısakürek Kongre Merkezi’nin dış cephesine asılan ve AK Parti amblemi ile Başbakan’ın fotoğrafının yer aldığı afişin bağlı olduğu ipler kesildi. Kimliği belirsiz şahısların gerçekleştirdiği eylem sonrası ise hareketli dakikalar yaşandı. Afişin iplerinin kesildiğini anlayan yetkililer durumu polis ekiplerine bildirdi.

Afişin bulunduğu belediye meydanına çok sayıda polis ekibi yönlendirildi. Ekipler meydanı ablukaya alarak, mahallede arama yaptı. Olay yeri inceleme ekipleri afişin asılı olduğu yerde parmak izi aradı, güvenlik kameralarından kimlik tespiti yapılmaya çalışıldı. Afiş ise belediye yetkilileri tarafından tekrar yerine asıldı.