BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Başbakan’dan YARSAV’a kapatma sinyali

Afyon'dan imalı kaset açıklamalarını sürdüren Başbakan Erdoğan YARSAV'la ilgili de büyük tartışma yaratacak bir çıkış yaptı.

Abone ol

Başbakan Tayip Erdoğan’dan yargıyı ayağa kaldıracak sözler. Yargının içinde dernek kurulmasının doğru olmadığını ileri süren Başbakan Erdoğan “YARSAV, bir boşluktan yararlanarak, bunu kurdu. Ki bunu da bizim ilk fırsatta halletmemiz lazım” dedi.

Başbakan YARSAV’ın kapatılmasının önünü açtığında referandum sürecine tam destek veren Anayasa Raportörü Osman Can’ın başkanlığını yaptığı Demokrat Yargı Derneği'nun de kapanması gerekecek.

Erdoğan, CHP eski genel başkanı Baykal'a yönelik kaset imalarını da sürdürdü. Danıştay'a kameralı mülakat zorunluluğu getirilmesini eleştiren Erdoğan, "Bunlar kameralı odalara alışmışlar. Kamera şakalarını iyi bilirler. Gizli kameraları iyi bilirler. Birbirlerini de indirirken, işte eski genel başkan, yeni genel başkan" dedi.

ÖNCE HADDİNİ BİL YAHU!

Başbakan Erdoğan referandum gezileri kapsamında 13. mitingini Afyon’da yaptı. Başbakan Erdoğan’ın hedefinde öncelikle CHP lideri Kılıçdaroğlu vardı. Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun Yozgat'ta yaptığı eleştirilere şu yanıtları verdi:
''Dün Yozgat'ta konuşuyor. Din ahlak, iman ticaretinden bahsediyor. CHP'nin yeni genel başkanı ölçüyü yitirdi. CHP'nin genel başkanı, bizim dindarlığımızı da imanımızı da ahlakımızı da ölçecek kalibrede değildir. Önce haddini bil yahu. Önce haddini bil. Geçen yerel seçimlerden önce CHP, bir çarşaf açılımı başlatmıştı. Hatırlıyorsunuz değil mi? Sahi ne oldu o iş? Çarşafı satamadılar, müşteri bulamadılar, çarşafa dolandılar. Seçim öncesinde Kocaeli'nde vatandaşa Kur'an kursu açma vaadinde bulundular, onu da satamadılar, ona da müşteri bulamadılar, şimdi ticareti daha ileri boyuta taşıdılar. Genelgeyle, partililere Ramazanda içki içmeyi yasakladılar. Hemen aralarında kavga başladı. 'Bizim içkimize ne karışıyorsunuz' diye.

YARGIYA 3 BİN ATAMA YAPTILAR

Erdoğan CHP ve SHP iktidarlarında yargıya doldurdukları insan sayısın üç binin üzerinde olduğunu ileri sürerek, “Oraya doldurdukları insanların şimdi emeklilikleri geliyor diye bunları rahatsız oluyor'' dedi.

BAŞBAKAN’DAN BAYKAL İMALARI

Başbakan Erdoğan kaset olayından sonra istifa eden CHP’nin eski genel başkanı Deniz Baykal ile ilgili imalarını da sürdürdü. Erdoğan şöyle konuştu:
''Şimdi ben zaten merak ediyorum, CHP'nin eski genel başkanı, zaten Meclis'e bir kere uğradı. Çok meşguldü. Çok meşgul olduğu için ancak bir kere uğrayabildi. Yeni genel başkanı, o da geldi ama, oy kabinine girip, 'Hayır' diyemedi. Şimdi dolaşıyor. Malatya'ya gidiyor, 'Bu Anayasa'da kayısıyla ilgili bir şey var mı?'. Giresun'a gidiyor, 'Bu Anayasa'da fındıkla ilgili bir şey var mı?'. Rize'ye gidiyor, benim memleketime, 'Çayla ilgili bir şey var mı?' diyor. Afyonkarahisarlı kardeşlerim, olur ya, yarın buraya gelir, 'Sucukla ilgili bir şey var mı?' diye sorabilir, 'Kaymakla ilgili bir şey var mı?' diye sorabilir. Çünkü bunlar Anayasa kitapçığıyla yemek kitapçığını birbirine karıştırdılar.

GİZLİ KAMERALARI İYİ BİLİRLER!

Başbakan Erdoğan, aynı mevzuatla yargıya eleman almak istediklerini, ancak Danıştayın, mülakatın kameraya alınması şartı getirdiğini anlatarak, şunları söyledi:
''Daha önce kamerayla mı yapıyordunuz mülakatları? Şimdi kamera koyacaksınız. Niye? Dünyanın neresinde var böyle bir şey? Ama bunlar kameralı odalara alışmışlar. Kamera şakalarını iyi bilirler. Gizli kameraları iyi bilirler. Birbirlerini de indirirken, işte eski genel başkan, yeni genel başkan. Bay Kemal, hani sen aday olmayacaktın? Hani böyle bir durumun yoktu? Eski genel başkanını gittin ziyaret ettin. Çıkar çıkmaz, 'Aday değilim' dedin, ama ertesi gün hemen aday oluverdin. Nasıl oldu bu iş? Bunun dürüstlük neresinde? Sen onu söyle. Gelip bana dürüstlük verme. Biz ne aldatan olduk, ne aldanan olduk. Bizim geçmişimiz, bugünümüzün teminatıdır. Her şey ortada.''

YARGIDA BU TÜR DERNEKLER OLAMAZ

Başbakan Erdoğan, değişikliğe karşı çıkanların, ''Artık istedikleri gibi yargıda at oynatamayacak olmaktan'' rahatsızlık duyduğunu ifade etti. Erdoğan, şöyle devam etti:
''CHP, MHP, BDP. Yanlarında kim var? YARSAV. Böyle şey olur mu? Yargının içinde dernek kurulur mu? Biz bunu 12 Eylül öncesinde gördük. Emniyet teşkilatının içinde maalesef sendikalar oluştu, dernekler oluştu, bizim güvenlik teşkilatımız birbirine düştü. Aynı şekilde Milli Eğitim'de dernekler oluştu, Milli Eğitim camiası birbirine düştü. Buralar önemli. Buralarda bu tür kuruluşlar olmaz. Ama YARSAV, bir boşluktan yararlanarak, bunu kurdu. Ki bunu da bizim ilk fırsatta halletmemiz lazım. Bir defa kesinlikle yargıda bu tür dernekler olamaz, olmamalı. AB diyormuş. AB'nin dediği her şeyi, kalkıp, uygulamanın içine alma mecburiyeti var mı, yok mu, CHP'liler onu iyi bilirler.''