BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,74
ALTIN 2.488,22
GÜNCEL

Başbakan'dan şeker fabrikası ve nişasta açıklaması

Şeker fabrikalarının satışıyla ilgili NBŞ (mısır şurubu) iddiaları endişe yaratırken Başbakan Binali Yıldırım'dan son dakika açıklamalar geldi. Şeker fabrikalarının satış sürecinin devam edeceğini belirten Yıldırım, NBŞ ile ilgili endişeleri gidereceklerini söyledi.

Şeker fabrikalarının satışı ile birlikte NBŞ (Nişasta bazlı mısır şurubu) lobisinin sektörü ele geçireceği iddiaları var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanlarından Yiğit Bulut da “NBŞ lobisi o kadar güçlü bir lobi ki beni öldürürler.”diyerek bomba ifşalarda bulunmuştu.

Başbakan Binali Yıldırım'dan bugün endişe yaratan iddialara ilişkin ilk kez açıklama geldi. Cuma namazı çıkışı soruları yanıtlayan Başbakan Yıldırım, nişasta bazlı şurubun zararının kanıtlanmadığını ancak hükümet olarak vatandaşın bu talebini dikkate alacaklarını ifade etti.

NBŞ İDDİALARI

Yeni bir çalışmanın yapıldığını belirten Yıldırım, nişasta bazlı üretimin denetiminin artırılacağını ve kısıtlanacağını açıkladı. Başbakan şeker fabrikası çalışanlarının da mağdur edilmeyeceğini belirtti ve şunları söyledi;

-Bu fabrikalar (özelleştirilecek şeker fabrikaları) daha fazla kapasite ile çalışacak. Özelleştirmede bütün çalışanların hakları sonuna kadar korunuyor. Bir fabrika üretim yapmazsa teminat mektubu var. Ciddi anlamda teminat alıyoruz. Nişasta bazlı şeker üretimini sıkı denetim altına alacağız. Şeker fabrikası çalışanlarımız asla bir mağduriyet yaşamayacak.

DENETİMİ DEVLET KONTROLÜNDE OLACAK

-Kim yaparsa yapsın bu devlete ait. Devlet denetimi, kontrolü havale edemez, bizzat kendisi yapması lazım. Bizim bu bakış açısı ile çok daha güzel, çok daha verimli, milletin kaynağına yeni kaynaklar katan bir sistemi böylece getirmiş olacağız.

Sitene Ekle